6 hónapos kismamát pofozott meg a villamosvezető

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Azonnali hatállyal felfüggesztette állásából a BKV az egyik Combino vezetőjét, aki bántalmazott egy szabálytalanul közlekedő gyalogost hétfőn kora este Budapesten - közölte a cég kedden az MTI-vel. A közlekedési társaság vizsgálja az esetet. (Képünk illusztráció) A közlemény szerint a 4-es villamos vezetője egy baleset elkerülése kapcsán az őt ért sokk hatására sajnálatos módon elvesztette az önkontrollját és pofon ütött egy gyalogosan közlekedő terhes nőt.
   
Sokkos állapotba került a vezető
A BKV Zrt. azt írta: az eset előzménye az volt, hogy két nő a kijelölt gyalogátkelőhelyen a tilos jelzés ellenére a Mechwart ligettől a Széna tér végállomás felé haladó 4-es villamos elé lépett. A járművezető a baleset elkerülése érdekében azonnal vészfékezni kezdett. A jármű megállt, de ekkor a villamosvezető azt észlelte, hogy az egyik nő eltűnt a látóteréből. Ijedten kiugrott a járműből, hogy meggyőződjön arról, sikerült-e elkerülni a balesetet.
   
Kórházba vitték a kismamát
Az ekkor már a járdaszigeten álló két nővel a villamosvezető szóváltásba keveredett. A jármű vezetője az átélt ijedtség hatására, hirtelen felindulásból arcul ütötte a gyalogost, aki - saját bevallása szerint - nem az ütés erejétől, hanem a hirtelen sokktól térdre rogyott és elkezdte fájlalni a hasát. Ekkor derült ki, hogy 6 hónapos terhes, ezért mentőt hívtak hozzá, s a mentők megfigyelésre kórházba szállították.
   
Megbánta tettét
A közlekedési társaság hozzátette: a járművezető az eset után azonnal megbánta tettét, a végállomáson kiállt a forgalomból és intézkedést kért. A hatóságokkal és a BKV helyszínelőivel szemben végig együttműködő magatartást tanúsított.
 
"A BKV sajnálja a történteket és reméli, hasonló esetek nem fordulnak elő" - áll a közleményben.


Forrás: Mti

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2013.06.18