Meddig tart még a hőség?

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Ma tetőzik a hőség, de egész hétvégén forróság lesz. A jövő héten viszont 10 C fokot esik vissza a hőmérséklet. A leégési idő mindössze negyedóra, nagyon vigyázzunk a gyerekekre! Melegrekordok, hőség
Folyamatosan dőlnek a melegrekordok, és egy kicsit tovább fokozódik a hőség. A héten pénteken lesz a legmelegebb, ekkor országszerte 33-38 C fokot mérhetünk majd. Szombattól azonban lassan változás következik be időjárásunkban. Kissé nedvesebb levegő érkezik a Kárpát-medencébe és szombaton már kicsit nagyobb eséllyel fordulhatnak elő hűsítő zivatarok, de marad a 32-36 C fokos hőség. Vasárnap kezdődik az igazi fordulat, már több lesz felettünk a felhő és egyre többfelé alakulhat ki zápor, zivatar, de még fülledt időnk lesz és csak néhány fokkal hűl a levegő hőmérséklete. 30 C fok felet alakulnak a nappali csúcsértékek – írja az időjárás24.hu.

Tíz fokos visszaesés a jövő héten
A jövő hét elején több felhő lesz felettünk, kevesebb lesz a napsütés és többfelé várható ismét zápor és zivatar, amit jégeső és felhőszakadás is kísérhet. Hétfőn már mindenütt 30 C fok alatt marad a levegő hőmérséklete, kedden pedig 25 C fokig hűl a levegő.

Lopakodik a nyári szmog is
A hőségben legyünk óvatosak. A nagy meleg megterheli az emberek szervezetét, és növeli a halálozási mutatókat is. Különösen az idősekre, gyermekekre, és a szív- és érrendszeri megbetegedésben szenvedőkre kell odafigyelni! A leégési idő is alig több, mint negyed óra.
Keveset esik róla szó, de az erős napsütés növeli a nyári szmogban kialakuló szennyezőanyagok koncentrációját is, amely különösen a délutáni órákban érhet el magas koncentrációkat. A talajközeli ózon koncentrációja több településen is a határérték körül alakul.


Forrás: időjárás24.hu


Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2013.06.21