Hatszázezer gyermeknek ingyenes a tankönyvcsomag

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


600.000 gyermek számára lesz ingyenes a tankönyvcsomag szeptemberben, az iskolakezdéskor. Hatszázezer gyermeknek nemhogy olcsóbb, hanem ingyenes a tankönyvcsomag - így reagált a Fidesz arra, hogy az MSZP szerint felesleges volt a tankönyvpiac államosítása, mivel a tankönyvek nem lettek olcsóbbak, és az ellátás sem vált hatékonyabbá.


Ingyenes tankönyvek
A Fidesz sajtóirodája az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében emlékeztetett, hogy a kormány a rászoruló és az elsős diákoknak ingyenesen biztosítja a tankönyveket.
   

Segítik a gyermekes családokat
A Gyurcsány-Bajnai-kormánnyal szemben, "amely a sorozatos megszorításokkal veszélybe sodorta több százezer család megélhetését", a jelenlegi kabinet nemcsak szavakban, hanem tettekben is segíti a gyermeket nevelőket - írta a kormánypárt.
   

Gyermekétkeztetés, táboroztatás
Hozzátették, hogy a Fidesz-kormány az ingyenes tankönyv mellett a rászorulóknak gyermekétkeztetést és nyári táborozást biztosít. Emellett folytatja a családi adórendszer bővítését, a rezsicsökkentést és a baloldal miatt bajba került devizahiteles családok megsegítését - írta közleményében a Fidesz-sajtóiroda.



Forrás: mti
Kép: Freedigitalphotos.net

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2013.08.06