Megrázó képsorozattal gyászolják szülei a 19. héten született babát

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Terhessége 19. hetében sietett be a kórházba az az édesanya, akinek egyre erősödő fájdalmai voltak, majd meg kellett szülnie a gyermekét. A kisbaba csak pár percig élt édesanyja karjaiban. A család a fájdalmát úgy dolgozza fel, hogy megosztja történetét és a születés utáni fotókat a világhálón. Megrázó képek és felkavaró történet következik.
Pár nap alatt bejárta a világhálót annak az édesanyának a megrázó története, aki terhessége 19. hetében elvetélt- tudjuk meg az ausztrál news.com.au vezető hírportáltól. Az esküvői fotós édesapa lefotózta a koraszülött babát, az édesanya pedig megosztotta történetüket a világgal. A magzat születése után csupán pár percig élhetett.
A család úgy nyilatkozott, hogy a tragikus történteket úgy tudják feldolgozni, és gyászukon úgy tudnak enyhíteni, ha minél több emberhez juttatják el a szívbemarkoló fotósorozatot. A szülők rendíthetetlenül hisznek abban, hogy ezáltal segítenek azoknak a pároknak, akik szintén elveszítették kisbabájukat.
 
A 19. héten erős alhasi fájdalmai kezdődtek az édesanyának
A 30 éves anyukának már van két gyermeke, de így is nagyon örült, hogy újra teherbe esett. A 19. hétben azonban vérezni kezdett. Felhívta orvosát, aki behívta az ügyeletre kivizsgálásra. Alexis és férje, Joshua be is mentek az Indiánában lévő Kokomo kórházba. De a váróba érve a nőnek alhasi fájdalmai kezdődtek. Még ekkor is remélte, hogy minden rendben lesz.
 
A szíve mélyén tudta, hogy elveszíti gyermekét
 „Este hatkor az egyik ápolónő megitatott velem három pohár vizet, megkért, hogy készüljek elő az ultrahangra és távozott. Bekapcsoltam a tévét a kórteremben, kicsit bosszankodtam is, hogy mire a kezdődő sorozat feléhez érek, már megyek is vizsgálatra, de nem féltem.”
Ezután hosszú időn keresztül senki sem ment be hozzá a szobába, fájdalmai pedig egyre erősebbek lettek, így ráeszmélt, hogy szülni fog.
Alexist végül csak este hétkor vitték be ultrahang vizsgálatra. A fájások akkora már szünet nélkül jöttek.” Nem akartam erre gondolni, de a szívem legmélyén tudtam, hogy el fogom veszíteni a gyermekem.”
Az orvosa később rossz hírt közölt vele: semmit sem tehet, mert szülni fog. A kisfiú, akit Alexis Walternek keresztelt, háromnegyed 10 előtt nem sokkal jött a világra.

Megrázó képsorozattal gyászolják szülei a 19. héten született babát
"Engedték, hogy magamhoz öleljem a fiamat és együtt legyünk vele abban a pár percben amíg élt." 

 
„Az orvosok átadták nekem, miután elvágták a köldökzsinórt. Ekkor már teljes szívemből zokogtam, de még így is láttam, milyen gyönyörű gyerek Walter. Tökéletes volt. Csak öleltem, figyeltem a szívverését, számolgattam a kis ujjacskáit. Ha még néhány hétig fejlődhetett volna, lett volna esélye a túlélésért harcolni” – mesélte az édesanya.
Az édesapa megindító vallomását az esetről és a megrázó képsorozatot itt>> találod.
 
A család így dolgozza fel a történteket
Alexis azért vállalta, hogy leírja a megrázó történetet, hogy a városban ne kelljen mindenkinek külön elmondania. Az édesanya először nem akarta, hogy fotó készüljön a magzatról. Úgy érezte ezt a fájdalmat nem tudja majd elviselni.
„Boldog vagyok, hogy Joshua rábeszélt” – mondta később a nő. Alexis most már büszke arra, hogy a kisfia pár percig élt, de számtalan embert érintett meg, töredéknyi élete alatt.
 
Az embereket nagyon megindította, özönlöttek a levelek a családnak. „Számtalan levelet kaptunk. A többség nagyon pozitív, sokan írják, hogy álmukban se gondolták volna, hogy egy 19 hetes magzat már ilyen fejlett. Ám, ami ennél is fontosabb, a történetünk végre rávette a bloggereket, az orvosokat, a családokat és az anyákat, hogy beszéljenek. Hogy beszéljenek a vetélésről, a gyászukról, a fájdalmukról, az aggodalmaikról. Számomra ez a legfontosabb – mondta Alexis.
 
Fotó: F2 Photography
Forrás: http://f2photographybylexi.wordpress.com/2013/06/26/walter-joshua-fretz/

<  

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2014.02.19