A kisgyermekes anyákat foglalkoztató cégek sikeresebbek

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Miért maradnak le a versenyben azok a munkahelyek, akik nem alkalmaznak kisgyermekes anyákat? Korábban mennek-e vissza a nők dolgozni a szülés után? Ezekre és még több kérdésre is választ ad a Regus által végzett -dolgozó anyákat érintő- legújabb kutatás.
Lemaradnak a versenyben azok a cégek, amelyek nem hajlandók kisgyermekes anyákat alkalmazni - derül ki a Regus legújabb felméréséből, amelynek eredményeit az MTI-nek is eljuttatta.
 
A dolgozó anyák értékesek, és szükség van rájuk
A munkaerő-piaci szolgáltató cég felmérése szerint a magyar vállalatok 79 százaléka egyetért azzal, hogy azok a cégek, amelyek nem alkalmaznak kisgyermekes anyákat, nagy lehetőséget szalasztanak el. A 98 ország több mint 19 000 üzletemberének körében végzett felmérés cáfolta azt a hiedelmet, miszerint a munkaerő-piacra visszatérő nők képességei gyengék vagy elavultak. A magyar üzletemberek 67 százaléka szerint a dolgozó anyák értékes tudással és tapasztalattal rendelkeznek, amelyre szükség van a munkaerő-piacon. 

A kisgyermekes anyákat foglalkoztató cégek sikeresebbek
   A részmunkaidős állások segítenék a kismamák visszatérését a munkába
 
Egyre több magyar nő szeretne távmunkában dolgozni
A válaszadók szerint a rugalmas munkaidő, az otthonhoz közelebbi munkahely, a részmunkaidő és a videokonferencia lehetősége fontos szerepet játszanak abban, hogy minél több anya térhessen vissza a munkaerő-piacra. 
A magyar válaszadók 76 százaléka szerint egyre több nő szeretne élni a távoli munkavégzés lehetőségével, és a megkérdezettek 32 százaléka látja úgy, hogy a nők egyre rövidebb ideig maradnak otthon a szülés után. 43 százalék szerint az otthonhoz közeli munkahely az egyik fő motiváló tényező a nők számára, 60 százalék pedig úgy gondolja, hogy a részmunkaidős állás segítené az anyák visszatérését a munka világába. 
 
Nyereségesebbek azok a vállalatok, ahol több nő dolgozik
A Nemzetközi Valutaalap (IMF) egyik tanulmánya szerint a nők kimaradása a gazdasági életből akár a fejenkénti bruttó hazai termék (GDP) 27 százalékába is kerülhet bizonyos országok lakóinak - értékelte a felmérés eredményeit a közlemény szerint  Katerina Manou, a Regus regionális igazgatója. Hozzáfűzte: szintén kutatások bizonyítják, hogy nyereségesebbek azok a vállalatok, ahol több nő dolgozik. "Így hát eljött az ideje, hogy a vállalatok átgondolják munkamódszereiket, és jobban alkalmazkodjanak a dolgozó anyák igényeihez" - tette hozzá.
 
Fotó: Freedigitalphotos.net
Forrás: mti
 
 

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2014.03.12