Támogatás! 3 millió forintot kaphatnak vállalkozás indítására a 35 év alatti fiatalok

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Hatalmas az érdeklődés a „Segítünk indítani” elnevezésű programra, mely 18-35 év közötti fiatalokat segíti, akik most szeretnék elindítani életük első vállalkozását. A program keretén belül a sikeres pályázók 3 millió Forint vissza nem térítendő támogatást kapnak. A jelentkezési határidő április 30-ig tart, de a most jelentkezők a nagy érdeklődés miatt egyelőre tartaléklistára kerülnek.
Csak közép-magyarországi fiatalok jelentkezését várják
A Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány mikrovállalkozást indítani kívánó fiatalok jelentkezését várja, akik:
- Közép-Magyarországi Régióban lakcímkártyával, igazolt állandó lakcímmel rendelkeznek
- a bejelentett címen életvitelszerűen tartózkodnak
- más vállalkozásban többségi tulajdonnal nem rendelkeznek
- 18-35 év közöttiek
- szükséges önerővel és
- eltökéltséggel, megvalósítható elképzeléssel, kitartással rendelkeznek.
 
Hogyan lehet támogatáshoz jutni?
A pályázat két ütemből áll. Az pályázhat a program II. pillérében az általa létrehozott vállalkozás felmerülő költségeinek támogatására, aki az I. pillér több hónapot felölelő szakmai munkájában sikeresen részt vett. Tanúsítvánnyal rendelkezik képzési szakasz lezárásaként, valamint végleges üzleti terve elfogadásra került.
 
Mit kell tenni ahhoz, hogy a 3 millió forint támogatási összegre pályázhasson valaki?
A www.mva.hu/segitunkinditani oldalon>> a program iránt érdeklődők a jelentkezés online felületén regisztrációval indítják el elektronikus adataik feltöltését. A jelentkezés véglegesítése mentéssel zárul. 
A jelentkezőknek a pályázat I. pilléréhez kapcsolódóan részt kell vennie orientációs műhelymunkán, szakmai képzéseken, előadásokon, üzleti terv megalkotását elősegítő tanácsadásokon. El kell készíteni a vállalkozás üzleti tervét. A vállalkozást hivatalosan be kell jegyezni, valamint be kell nyújtania pályázatát a II. pillérben.

Az alapítvány múlt heti közleménye szerint, az érdeklődés rendkívül nagy, a regisztráltak száma már elérte az 1500-at. A szervezők ezért a március 18-a utáni jelentkezőket egyelőre tartaléklistára teszik. Visszalépés vagy jogosulatlan jelentkezés esetén a tartaléklistán szereplőket veszik figyelembe.
 
Röviden a Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítványról
Az 1990-ben alapított Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány közhasznú alapítvány és független szervezet. Az Alapítvány olyan szolgáltató szervezet, amelynek fő feladata a hazai kis- és középvállalkozások fejlődésének előmozdítása. A szolgáltatások köre kiterjed mind az induló mikro vállalkozások, mind a gazdasági és piaci megerősödésre képes kis- és középvállalkozások segítésére.
 
Fotó: Freedigitalphotos.net
Forrás: http://www.mva.hu/
 
 
 
 

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2014.03.24