Húsvétkor jelentősen melegebb lesz, de esernyőt mindenhova vinni kell

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Milyen idő várható a hétvégén? Lehet-e szabadtéri programot tervezni Húsvétkor, vagy maradjunk inkább otthon, és várjuk a locsolókat? Az Országos Meterológiai Szolgálat előrejelzéséből kiderül, hogy merre lehet az országban záporra-zivatarra és szélre számítani. Pénteken eleinte kellemes 20 fok körüli napos idő lesz, estefelé lehet zápor
Eleinte többnyire napos idő lesz, majd főként a Tiszántúlon megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, és estefelé ott már előfordul kisebb eső, záporeső. Az északi szél többfelé megélénkül, a Kisalföldön néhol meg is erősödik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 2 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 22 fok között alakul.

Szombaton egyre több felé várható esőzés
Kelet felől átmenetileg egyre nagyobb területen megnövekszik, megvastagszik, majd délutántól vékonyodni, csökkenni kezd a felhőzet. Sokfelé várható eső, záporeső, egy-egy zivatar sem zárható ki. Helyenként jelentős mennyiségű csapadék hullhat. Az északi szél keletire, északkeletire fordul, és elsősorban az északkeleti megyékben erősödik meg időnként. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 6 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 21 fok között alakul.

Húsvét vasárnap sokfelé lesz eső, később csökken a felhőzet
Délen és nyugaton is felszakadozik a felhőzet, ott eleinte még számíthatunk esőre, majd napközben a gomolyfelhő-képződésből szórványosan záporok alakulnak ki, egy-egy zivatar sem zárható ki. A keleti, délkeleti szél megélénkül, az északkeleti megyékben napközben helyenként meg is erősödik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 3 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között alakul.

Húsvét hétfőn napsütés mellett számítani lehet záporokra is
A több-kevesebb napsütés mellett erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés. Elszórtan alakulnak ki záporok, zivatarok. Napközben többfelé megélénkül a délkeleti, keleti szél. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 3 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 24 fok között alakul.

Fotó: Freedigitalphotos.net
Forrás: OMSZ

<

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2014.04.18