Kidobta kutyáját az ablakon, mert megtámadta a gyermekét - hatalmas botrány Budapesten

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Megharapott egy kisgyermeket saját kutyájuk, ezért az anyuka az ötödik emeleti lakásukból hajította ki a kutyát az ablakon. A kutya a zuhanás következtében elpusztult. Az állatvédők tiltakoznak. Az anyuka azzal védekezik, hogy a kutya súlyos sebeket ejtett a gyereken – értesült a Bors. Nagy port kavart annak a 28 éves gazdagréti anyukának a múlt heti esete, aki dühében az ötödik emeleti lakásuk ablakából hajította ki kutyájukat az utcára, mert a kutya megharapta az ötéves kislányát. A kutya elpusztult.
Az ügyben megszólalnak a gyertyagyújtásos tüntetést szervező állatvédők, egy kutyát sétáltató szomszéd, és a felháborodott szülőtársak, miközben a mindenki által támadásba vett anyuka elkeseredetten magyarázza az indulatait kiváltó okokat.
A BRFK a nőt hivatalosan is meggyanúsította.

Még börtönbüntetést is kaphat a gyerekét védő anyuka
Az anyuka akár letöltendő börtönbüntetést is kaphat állatkínzásért, illetve garázdaságért, ugyanis az állatvédők szerint a kegyetlen tett megbotránkoztatást kelthetett a járókelőkben- foglalja össze az ügy legújabb fejleményét a Hír24 hírportál>>.

A BRFK megerősítette, hogy a nőt időközben már meg is gyanúsították. Tájékoztatásuk szerint az édesanya azzal magyarázta tettét, hogy az eb megharapta a kislányát – írja a Bors.

Május 7-én egy járókelő arra lett figyelmes, hogy egy Jack Russell terrier esett ki az ablakon. Azonnal telefonált a Felicavet Állatkórházba, ahonnan egyből kijöttek a kutyusért. A kutyában chip volt, ezért könnyen fel tudták venni a kapcsolatot a regisztrált tulajdonossal. Ő közölte, hogy „altassák el az állatot, a költségeket pedig fizesse, aki akarja, ő nem fogja”. Az Állatvédőrség Alapítvány feljelentést tett állatkínzás és garázdaság miatt. – számol be a 11.kerulet.ittlakunk.hu>>

A kiskutyát az ötödikről kihajító Enikő azzal magyarázta tettét az esetet feltáró Borsnak>>, hogy a kutya megharapta az ötéves kislányukat. Az ügy további érdekessége, hogy a 28 éves anyuka ráadásul a közeli óvoda alkalmazottja. A Bors személyes megkeresésére az anyuka csak a zárt ajtók mögül mert nyilatkozni. Elmondta, hogy egyáltalán nem bánta meg tettét. Szerinte arról senki sem beszél, hogy a kutyaharapások miatt az ötéves kislánynak két órán keresztül kellett összevarrni a száját…

„Le kéne csukni az ilyet" – mondja egy skót juhászát éppen arra sétáltató szomszéd a Bors munkatársának. A szemrehányó megjegyzés jól érzékelteti a szomszédok közhangulatát. A környéken teljesen felháborodtak az eseten, pénteken gyertyás megemlékezést is tartanak az állatvédők. – részletezi a Bors.

„Gratulálok annak a háromezer embernek, aki most gyászolja a kutyát. Mi lett volna, ha a kislányom torkát harapja el? Akkor is a gyilkos kutyát védené mindenki?!" – ezt már a kutyabántalmazással megvádolt anyuka kiabálja ki a lakásuk zárt ajtaja mögül.

Nyilatkozik az óvoda vezetője
A Bors munkatársa felkereste azt a gazdagréti óvodát is, ahol az anyuka dajkaként dolgozik. A vezetőnő úgy nyilatkozott, hogy tudnak az interneten nagy felháborodást kiváltó esetről. A nő valóban a munkavállalójuk, de már több mint két hónapja „tartós betegállományban van".
„A munkájával egyébként sosem volt problémám. A hatóságok még nem kerestek meg az állatkínzási üggyel kapcsolatban, így egyelőre nem tettem semmilyen lépést" – nyilatkozta az óvodavezető.

Az óvoda Facebook honlapját is indulatos kommentárok lepték el
„Mélységes megdöbbenéssel olvassa mindenki, hogy a „kutyagyilkos” óvodában dolgozik. Nyilvánvaló, hogy az emberekben az a kép él az óvónőkkel, dajkákkal kapcsolatban, hogy szeretik a gyermekeket, az élőlényeket, az életet. Végtelenül elszomorító, kiábrándító, csüggesztő, hogy ilyet tesz egy ember. A szülők mit szólnak mindehhez?” – írja egy hölgy.
Egy másik asszony felszólította az óvodavezetőt: „Kérem, legyen szíves a híreket figyelemmel kísérni! Egy olyan dajka, aki saját otthonában is azt a példát mutatja, hogy egy problémát vagy konfliktushelyzetet ilyen kegyetlen módon és erőszakosan kell megoldani, nem alkalmas arra, hogy ellássa a gyermekek felügyeletét/nevelését.”

Fotó csak illusztrácó: Internet
Forrás: Bors, Hír24, 11.kerulet.ittlakunk

<

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2014.05.16