27. hétre születtek a négyes ikrek, az egész ország nekik szurkol

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Még mindig a kritikus időszakon belül vannak azok a kaposvári négyes ikrek, akik a 27-ik hétre születtek. A három fiú és egy lány már fertőzötten érkezett a Pécsi Tudományegyetem szülészeti klinikájára, kettejüknél súlyos tüdőfertőzést diagnosztizáltak –tudtuk meg a pecsma.hu-tól. A kaposvári szülők évek óta szerettek volna gyereket, de az asszony csak orvosi beavatkozással tudott teherbe esni. A kaposvári Papp család hat éve várt a gyerekáldásra. Dóra, Gergő, Dani és Tamás nem egypetéjűek, életükért a pécsi szülészeten küzdenek az orvosok. 900 gramm súllyal, 34-35-37 centi hosszal születtek, ez a 27-ik hétben teljesen normálisnak számít.

Bár a 23-24. héttől kezdve már a méhen kívül is van túlélési esélye a magzatnak, az ikrek esetében fertőzés lépett fel.

A pecsma.hu-nak nyilatkozó szülészorvosok azt mondták, ebben az időszakban a legnagyobb problémát általában az jelenti, hogy a tüdő még nincs teljesen kifejlődve, mivel a magzat a köldökzsinóron keresztül jut a számára szükséges oxigénhez. A pécsi klinika megkérdezett orvosa nem kívánt nyilatkozni, mert – mint mondta – ebben a korban teljesen normális, hogy alig van esély a túlélésre, főleg négyes ikrek esetében.
A babák anyukája szerdán hagyhatta el a kórházat, jelenleg kaposvári otthonában reménykedik.

Egy egész ország szorít most a babákért
"Hat éve vártunk rájuk, nem lombikbébik, de orvosi rásegítéssel születtek" - mondta a sonline.hu portálnak>> a gyerekek édesapja.
"A múlt héten jöttek világra a pécsi kórházban. Jelenleg inkubátorban vannak, mert kritikus az állapotuk, de abban bízunk, hogy a körülményekhez képest egyre jobban lesznek. 27 hétre születtek, a súlyuk, fejlettségük alapján életképesek. Most a pécsi kórházban vagyunk, folyamatosan szorítunk értünk. Várjuk azt, ahogy telik az idő, túllegyenek a kritikus időszakon " - tette hozzá az apa.

Fotó: Freedigitalphotos.net
Forrás: pecsma.hu, sonline.hu

<

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2014.06.05