Már nem lélegzett a csecsemő, egy rendőr mentette meg az életét

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Halálra rémült a komlói édesanya, amikor kisbabája nem lélegzett… A csecsemő életét végül egy szabadnapos rendőr mentette meg. Úgy tudni, hogy a baba újra jól van. A fiatal rendőrt, aki maga is kisgyerekes apuka, a bama.hu kereste fel, hogy mesélje el részletesen, hogyan sikerült megmenteni az élettelen kisbabát. (A fotó csak illusztráció). A legsötétebb rémálma vált valóra egy komlói édesanyának, amikor azt vette észre, hogy újszülött kisbabája nem lélegzik. Rémülten rohant ki a lakásból, fel az emeltre, hátha otthon találja a házban élő egészségügyi dolgozót. A kopogásra azonban senki sem válaszolt. Karjában a csecsemővel visszafutott, majd a szomszéd ajtaján kezdett dörömbölni. Akkor a kisbaba feje már kékülni kezdett – írja a bama.hu>>.

„Első pillantásra tudtam, hogy nagy a baj”
– Szabadnapos voltam, ezért ellátogattunk a kislányommal, Hangával a dédipapához – emlékszik vissza arra a bizonyos napra Borjus András főtörzsőrmester – Éppen csak beszélgetni kezdtünk, amikor valaki erőteljesen kopogott az ajtón. A szomszéd nő volt, karjában a pár hetes kisfiával. „Nem lélegzik! Kérem, segítsenek!” – mondta könyörögve. Első pillantásra tudtam, hogy nagy a baj. Felkaptam a picit, és átrohantam vele a lakásba. Közben hívtam a mentőket, akik javasolták, hogy amíg kiérnek, fektessem hasra, és gyengéden ütögessem meg a hátát. Próbáltam, de hiába, még mindig nem kapott levegőt. Akkor visszafordítottam, és ahogy annak idején a KRESZ-vizsgán, szájon át kezdtem lélegeztetni.
Az első fújásnál azonban semmi sem történt. Könyörtelenül teltek a másodpercek, a baba pedig meg sem moccant. Végül a harmadik, negyedik befújásnál megmozdult a mellkasa, és áramlani kezdett a tüdejébe a levegő.

A rendőr lélekjelenlétén múlt a baba élete
– Láttam, ahogy megelevenedik az arca, visszatér a színe – idézi fel az első megkönnyebbült pillanatot Borjus András. – Akkor már tudtam, hogy túl vagyunk a nehezén. Addigra a mentők is kiértek, megvizsgálták, és vitték a kórházba. Azóta többször beszéltem az édesanyával, napokkal később is a történtek hatása alatt állt. Megértem, hiszen majdnem elveszítette a gyermekét.
Miközben a fiatal férfi a bama.hu újságírójának mesél>>, saját kislányát tartja a karjaiban. Néha ránéz, hogy minden rendben van-e. Hiszen nemrég még más gyermekét fogta ugyanígy.
– Nyolc éve dolgozom rendőrként, szerencsére, az ilyen helyzetekben nem szoktam pánikba esni. Ez a tulajdonságom már sokszor kihúzott a bajból. És ennek így is kell maradnia, hiszen a családomnak tudnia kell, hogy számíthat rám.
Bár az édesanya halálra rémült, úgy tudjuk, az esetnek végül nem lettek súlyos következményei: a csecsemőt pár nap múlva haza is engedték a kórházból.

Csecsemő és gyermek elsősegély tanfolyamok az ország különböző pontjain!

A tanfolyamokat mentőtisztek, illetve mentőápolók tartják, akik nem csak egyszerű elsősegélynyújtási alapismereteket oktatnak, hanem a csecsemő- és gyermekkorban leggyakrabban előforduló betegségekről is felvilágosítást tartanak.

A gyakorlatorientált tanfolyamon a szülők fantom babákon gyakorolhatják a különböző műfogásokat, illetve az újraélesztést!

A tanfolyam eredeti ára: 10 000Ft/fő, ami most a Szent Kamill Életmentésért Alapítvány támogatásával most csak  4000 Ft-ba kerül. Szülőpár kedvezmény: 6000Ft/ 2 fő

Érdekel? Jelentkezz most: email:khmedworks@gmail.com!


Fotó: Freedigitalphotos.net
Forrás: bama.hu

<

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2014.06.06