Világszenzáció - 24 nap különbséggel születtek meg az ikerbabák

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


"Csodaikrekként" emlegeti a világsajtó azokat a kisbabákat, akik 24 nap különbséggel jöttek a világra! Az édesanya, akinek már a 24. héten elment a magzatvize kétségbeesetten igyekezett a kórházba. A kisbabák már úton voltak, amikor az orvosok szokatlan beavatkozás mellett döntöttek... Képek és videó az ikerbabákról, akik 24 nap különbséggel születtek. Lindalva Pinheiro da Silva kismama ikreket hordott a szíve alatt. Még csak a 24. héten járt, amikor azt tapasztalta, hogy elfolyt a magzatvize. Azonnal kétségbeesett, mert tudta, hogy még nem szabadott volna elindulni a szülésnek. Az orvosok mindent elkövettek azért, hogy megállítsák a méhösszehúzódásokat , és a kicsik még az édesanyjuk pocakjában maradhassanak. Pár nap elteltével azonban egyértelművé vált, hogy a kisbabáknak meg kell születniük.

24. héten indult meg a szülés
A 35 éves Lindalva Pinheiro da Silva mindössze 24 hetes terhes volt idén februárban, amikor fenyegető koraszülés miatt kórházba került. Először volt terhes, férjével boldogok voltak, hogy ikreket vártak. A szülés azonban igen korán indult meg, a 24. héten születő babáknak csak mintegy fele menthető meg - adta hírül a The Daily Mail online kiadása.

Az egyik magzatot az anyaméhben tartották, míg a másik megszületett
Injekciókkal sem sikerült megállítani a szülést, ezért a bostoni Beth Israel Deaconess Egészségügyi Központ szülészeti osztályának orvosai úgy döntöttek, ritkán alkalmazott technikához folyamodnak: az egyik magzatot az anyaméhben tartják, miután az ikertestvére megszületett. A szokatlannak számító beavatkozás a fertőzésveszély lehetősége miatt kockázatos volt ugyan, de így is több esélyük volt a babának a túlélésre, mintha a 24. héten születettek volna mind a ketten.

Az adott erre esélyt, hogy az első baba, Alexandre érkezése után a szülés leállt, pedig legtöbbször folytatódni szokott - mondta Steven Ralston, a szülészet igazgatója.
Az anya a fertőzések ellen antibiotikum-injekciókat kapott, és a megállított szülés utáni három hetet a kórházban töltötte, így látogathatta apró, csupán 453 grammos kisfiát. Alexander, az elsőszülött testvérkéje nélkül az inkubátorban erősödött tovább, míg Ronaldo 24 nappal bátyja születését követően érkezett a világra.

24 nappal később, jóval erősebben született meg a testvér
Bátyja után 24 nappal, háromszor akkora súllyal megszületett Ronaldo. A több mint három hét, amennyivel Ronaldo hosszabb időt töltött az anyaméhben, hatalmas különbséget jelentett: olyan volt, mint egy rendes, időre született kisbaba - mondta az édesanya.

Az édesanya és a „csodababák” is jól vannak
A kisfiúk a kórházban maradtak, ahol szépen gyarapodnak, már mindegyikük több mint három kilogrammos. Az orvosok szerint valószínű, hogy hazamehetnek június 18-ig, születésük erre a napra volt eredetileg kiírva. "Ők az én csodababáim. Ronaldo azért, mert bent tudott maradni, Alexandre azért, mert túlélte a korai startot" - mesélte da Silva.

Az ABC News képes híradása a rendkívüli ikerszületésről>>

Fotók a családról, és az ikrekről, akik nem egy napon fogják ünnepelni a szülinapjukat

Világszenzáció - 24 nap különbséggel születtek meg az ikerbabák  Világszenzáció - 24 nap különbséggel születtek meg az ikerbabák
Az ikerbabák is, és az édesanya is jól vannak

 Fotó: ABC News, actualidades.es, dailymail.co.uk, veooz.com
Forrás: mti
<

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2014.06.13