Szabad-e szoptatni nyilvános helyen?

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Sokaknál kicsapta a biztosítékot egy világhálóra frissen felkerült fénykép, amin egy - diplomaosztóján résztvevő- fiatal édesanya vidáman szoptatja csecsemőjét. Az édesanyát a fotó miatt rengeteg kritika érte. Nem véletlenül, hiszen a nyilvános helyen történő szoptatás kényes ügy, és még magukat a kismamákat is megosztja. Ezek után felmerül a kérdés, hogy szabad-e nyilvánosan csecsemőt szoptatni, és ha igen, akkor hogyan? (Eredeti fotóval). Rendesen megosztotta az internetes közvéleményt az a fotó, ami a napokban került fel a világhálóra.
Karlesha Thurman, 25 éves kaliforniai anyukát a diplomaosztóján kapták lencse végre, ahol az ilyenkor szokásos öltözékben csecsemőjét karjaiban tartva szoptatja kisbabáját - miközben látszólag boldogan és elégedetten pózol a fotósnak.
A kép azóta lavinát indított el az internetezők körében – a kép legalább annyi embernek tetszett, mint ahányan bírálták azt.

Az édesanya nem sejtette, hogy másokat zavar a nyilvános szoptatás
Karlesha a hét elején még úgy nyilatkozott, hogy büszke volt arra, hogy elvégezte számviteli tanulmányait, és boldog volt, hogy az örömteli pillanatokat kislányával is megoszthatta, aki a legtöbbet jelenti számára a világon. Az édesanya egy darabig nem is sejtette, hogy vannak, akiknél a fotó ellenérzéseket válthat ki. Csak akkor döbbent rá, hogy az másokat zavarhat a nyilvános helyen készült szoptatós fénykép, amikor Facebook oldalára egyszer csak záporozni kezdtek a vélemények. Rá kellett döbbennie, hogy ami számára teljesen természetes, az másokat felháboríthat. „A fotót nem szándékosan készítettem, hogy magamra vonjam a figyelmet. Egyszerűen nem jutott eszembe, hogy másoknak a nyilvános szoptatás zavaró lehet.” – nyilatkozott az édesanya.
„Egyáltalán nem undorító vagy elitélendő, amit tettem. Ez a legjobb dolog, amit a kislányommal tehetek” – reagált értetlenkedve az őt ért kritikákra Karlesha.

Szabad-e szoptatni nyilvános helyen?

Ezt a fotót posztolta ki Facebook oldalára óvatlanul az anyuka

A helyszínen még senkit sem zavart az eset
A fotó a Kaliforniai Állami Egyetemen készült 2014. május 22-én. A diplomaosztáshoz szólították, mire ő a szokásos módon az emelvényre lépett, majd amikor megkapta diplomáját, visszaült a helyére. Amint újra a kezébe vette kisbabáját, a picit nyöszörögni kezdett. Az anyuka gondolkodás nélkül tette, amit ilyenkor mindig is tenni szokott: tejjel kínálta az éhes csecsemőt. Az ünnepség alatt senkit sem zavart az anyuka és a kisbaba szokásos rutinja. Mindössze egy barátja tartotta „kúlnak” a helyzetet, és gyorsan meg is örökítette a pillanatot.

A nyilvános szoptatást sokaknak nem tetszik
A büszke édesanya egy darabig nem is kezdett semmit a fényképpel, míg nem a múlt hétvégén kiposztolta saját Facebook-oldalára. Onnantól kezdve viszont záporozni kezdtek a vélemények. Akkor döbbent rá, hogy nem hogy az ő fotójával, hanem magával a nyilvános szoptatással is sokaknak gondjuk van.
A híradások szerint, azóta törölték az ominózus fotót a közösségi oldalról. Az édesanyát mi is szerettük volna megkeresni a Facebook-on, ami már nem volt lehetséges. Feltételezhető, hogy a túlzott érdeklődés és a túlfokozott indulatok miatt jobbnak találta egész Facebook profilját törölni.

A fiatal édesanya ugyan az ismeretlenség homályába veszett, de fotója azóta is egyre szélesebb körben terjed a világhálón - amivel a nyilvános szoptatás ikonikus figurájává vált.

Forrás: www.today.com
Fotó: Freedigitalphotos.net

<

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2014.06.20