Egy 5 gyermekes anyuka rabolta el a szombathelyi kórházból eltűnt csecsemőt, végleg meg akarta tartani magának

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


A kórházból elrabolt újszülött csecsemő ügyében rendkívüli sajtótájékoztatót tartott a rendőrség 2014. július 10-én délelőtt. Kiderült, hogy mégsem csecsemőkereskedelemről van szó, hanem az 5 gyermekes anyuka magának akarta megtartani az újszülöttet. A bűncselekményt az elkövetők előre kitervelték. A rendőrök a babát 1 órán belül megtalálták. A baba és mama jól vannak. (A fotó csak illusztráció).

Mint arról korábban beszámoltunk, szerdán eltűnt egy 1 napos újszülött csecsemő a szombathelyi szülészetről>>>. A kisbaba eltűnését az édesanya maga fedezte fel úgy, hogy látni szerette volna a kisbabáját, de a nővérek nem találták sehol a csecsemő osztályon. A kórház dolgozói telefonon azonnal értesítették a rendőrséget. A bejelentést követően a rendőrök 1 órán belül megtalálták az 1 napos újszülött csecsemőt, Hédit.


Véglegesen meg akarták tartani a kisbabát a csecsemőrablók
A lakásban, ahol a rendőrök a csecsemőt megtalálták, és még 3 személyt találtak, akiket előállítottak, és a kisbabát is azonnal visszaszállították a szülészetre. Megkezdődtek a kihalgatások, a 31 éves férfi és a 38 éves nő elkövetők előre kitervelték a csecsemő elrablását, és az volt a céljuk, hogy véglegesen maguknál tartsák a gyermeket.

Képek a lakásról, ahol megtalálták a csecsemőt
    
Egy 5 gyermekes anyuka rabolta el a szombathelyi kórházból eltűnt csecsemőt, végleg meg akarta tartani magának       Egy 5 gyermekes anyuka rabolta el a szombathelyi kórházból eltűnt csecsemőt, végleg meg akarta tartani magának


Régóta készültek a baba elrablására
A bűncselekmény motivációja nem teljesen tisztázott,, hiszen a nyomozás még csak 1 napja folyik - közölték a rendkívüli sajtótájékoztatón. A gyanúsított hölgy idén tavasszal több hónapos terhesség után elvetélt, ezért azt lehet sejteni, hogy ez lehetett a lelki háttere a baba elrablásának. Hogy mi volt a  tényleges szándék, az még nem egyértelmű a nyomozók számára, mert az eddigi vallomásokban ellentétek vannak.

Az, hogy véglegesen meg akarták tartani Hédit, egészen biztos, mert felkészültek a szülők a gyerek ellátására: cumisüveget, kiságyat, tápszert találtak a lakótelepi lakásban.

Tudni lehet azt is, hogy amíg készülődtek a bűntettre más kórházakat is bejártak az elkövetők.
Valószínűleg azért is döntöttek a Markusovszky kórház mellett, mert a gyanúsított fiatalembernek volt helyismerete, előzőleg ugyanis szociális munkáként ebben a kórházban volt gyakorlata.
A rendőrség a kihallgatasáok után kezdeményezte az előzetes letartóztatást.Az emberkereskedelmet - amiről korábban a híradások szóltak - kizárták, mert a bűncselekmény jogállása megváltozott..

Az édesanya egy 19 éves szombathelyi fiatal asszony, akinek első gyermeke Hédi.
A gyanúsított nőnek pedig 5 fiúgyermeke van.

Videó a rendőrségi sajtótájékoztatóról




Forrás: Rendőrségi sajtótájékoztató

Fotó: DigitalPhotos, police.hu


Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2014.07.10