Szélsőséges időjárás várható a héten. Mire készüljünk?

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


A héten többször, többfelé várható zápor, zivatar. Több helyen is megélénkül, olykor megerősödik a szél, a zivatarok környezetében viharos széllökések is lesznek. Marad a nyárias meleg idő, a hétvégén már 35 fok is lehet - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat 2014. július 28-a, hétfőn az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzésében.

Kedden csapadékosabb időjárásra kell számítani
Kedden északkeleten erősebben felhős lehet az ég, másutt több-kevesebb napsütésre is számítani lehet. Többfelé, akár többször is várható zápor, zivatar, délnyugaton kisebb a csapadék valószínűsége. Helyenként felhőszakadás, esetleg jégeső is lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet 14 és 19 Celsius-fok között, a legmagasabb hőmérséklet 24 és 30 fok között várható, délnyugaton lesz a melegebb.

Szerdán nyugaton lesz hűvösebb
Szerdán eleinte még napos idő lesz, majd délután délnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet. A nap első felében főként északon helyenként, délutántól egyre többfelé várható záporeső, zivatar. Az intenzívebb zivatarokat felhőszakadás, jégeső is kísérheti. A minimum-hőmérséklet 16 és 21 fok között valószínű. A nappali maximumok várhatóan 26-34 fok között alakulnak, nyugaton lesz hűvösebb.

Csütörtökön még mindig sok felé lesz eső
Csütörtökön északkeleten, keleten néhány órás napsütésre lehet számítani, másutt sok lesz a felhő. Sokfelé, többször várható eső, záporeső, zivatar, helyenként felhőszakadással. A leghidegebb órákban 16-21 fok lehet. Napközben 24 és 30 fok között alakul a hőmérséklet, de északkeleten 31-33 fok is lehet.

Pénteken legtöbb napsütés északkeleten várható
Pénteken, augusztus elsején a legtöbb napsütés északkeleten várható, másutt még sok lesz a felhő, majd csökkenni kezd a felhőzet. Többfelé fordul elő záporeső, zivatar, helyenként felhőszakadással, északkeleten kisebb a csapadék esélye. A legalacsonyabb hőmérséklet 15 és 21, a legmagasabb hőmérséklet 25 és 33 fok között alakul, északkeleten lesz a melegebb.

Szombaton több órás napsütés, délutántól beborul
Szombaton a többórás napsütés mellett gomolyfelhők képződnek. Főként kora délutántól alakul ki helyenként záporeső, zivatar. A leghűvösebb órákban 14-20 fok lehet. Nappal 28-34 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap kellemes meleg idő záporokkal
Vasárnap napos idő lesz fátyolfelhőkkel, főként kora délutántól alakul ki helyenként zápor, zivatar. A minimum-hőmérséklet 14-21 fok között valószínű. A nappali maximumok várhatóan 30-35 fok között alakulnak - olvasható az előrejelzésben.


Forrás: mti
Fotó: FreedigitalPhotos

 

 


Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2014.07.29