Négyesikrei születtek a meglévő 5 gyermeke mellé

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


5 gyermek után váratlanul esett teherbe az anyuka, aki július végén négyes ikreknek adott életet. Az ikerbabák a 33.hétre születtek meg, és jó egészségnek örvendenek. Az eset annyira ritka, hogy csak minden 1 milliomodik nővel történik hasonló fogantatás, illetve ikerszülés. Kilenc gyermeknek örülhet most a Reid házaspár, akik harminc évesen már öt gyönyörű gyermek boldog szülei voltak. Az ötödik gyermekük születése után nem sokkal derült ki, hogy az édesanya újabb 4 magzatot hord a szíve alatt. A történet annál is érdekesebb, mert a négyes ikrek természetes úton (mesterséges megtermékenyítés nélkül) fogantak meg – tudtuk meg a hírt 2014 július végén a brit Daily Mailtől>>.

A négyesikrek a 33. héten születtek meg
A babák császármetszéssel jöttek a világra a Colordadói Egyetemi Klinikán, a 33. héten. Négyük közül a legkisebb baba 1300 gramm súllyal született. A négyes ikrek ugyan a vártnál előbb érkeztek (a kiírt 2014. szeptember 17-i időpontnál jóval korábban), egészségi állapotuk így is stabil.

Rendkívül ritka ikerszülés igazi világszenzációnak számít
Melissa Reid állapota olyan ritka volt, hogy 1 millió nő közül csak egynél fordul elő hasonló eset, vagyis hogy négyes ikrek természetes úton fogannak, illetve születnek meg – nyilatkozta az édesanya orvosa Dr. Meghan Donelly. A kezelőorvos a csecsemők állapotáról elmondta, hogy a babák rögtön felsírtak, és azóta is rendben vannak. Hozzátette, hogy a Kicsiknek további 6-8 hetet kell még a kórházban erősödniük, mielőtt hazatérnek dove creek-i otthonukba. Az újszülött babákat odahaza 5 testvérke várja őket izgalommal: egy 11-, egy 9-, egy 6-éves és egy 18 hónapos baba.

Négyesikrei születtek a meglévő 5 gyermeke mellé

(Fotó: Daily Mail)

A szülők eredetileg nem terveztek több babát…
Matt, az apuka „nagyon lelkesen” áradozik az ikrekről, az anyuka viszont elárulta, hogy nem szerettek volna újabb gyerekeket, sőt még védekeztek is, ezért nagyon meg voltak lepődve az ikerterhesség hallatán. Bár a házaspár nem így tervezte az életüket, de elfogadta a helyzetet. „Bizonyára Istennek más tervei van velünk” – nyilatkozta a kilencgyermekes anyuka.

Forrás: Külföld/ Daily Mail
Kezdőkép: FreeDigitalPhotos





Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2014.09.05