Segíts te is tanszerekkel, iskolatáskával a szegény gyerekeknek!

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Szeptember 5-ig országszerte 14 gyűjtőhelyen várja a használt, de még jó állapotban lévő iskolatáskákat, tanszereket a Magyar Református Szeretetszolgálat, hogy azokkal a nehéz körülmények között élő iskolásokat támogassa. Szeptember első hetében több mint kétmillió forint értékű tanszeradományt adnak át. Már a tanév végén meghirdette Iskolatáska kampányát a Magyar Református Szeretetszolgálat. Országszerte 14 gyűjtőhelyen várják szeptember 5-ig a használt, de még jó állapotban lévő iskolatáskákat, tanszereket, hogy azokkal nehéz körülmények között élő diákokat támogassanak. Szeptember első hetében több mint kétmillió forint értékű tanszeradományt ad át rászoruló diákoknak a Magyar Református Szeretetszolgálat. Egy csomagban összesen 32 tanszer található, a füzetektől kezdve a ragasztón át temperát, ecsetet, tollat és rajzlapokat is kapnak a rászoruló diákok.

„Számtalan olyasmi, ami megvan nekünk, de létének nem vagyunk tudatában, másvalakinek a legnagyobb boldogságot okozná.” (Fontenelle)

„Jót cselekedni, másokkal törődni kell”
Sokszor magunk sem vagyunk tisztában azzal, milyen könnyen tehetnénk azért, hogy mások életét akár örökre megváltoztassuk. Ahogy Fontenelle mondta: „Számtalan olyasmi, ami megvan nekünk, de létének nem vagyunk tudatában, másvalakinek (…) a legnagyobb boldogságot okozná.” Különösen igaz ez, ha egy gyermekről van szó, akit segítségünk révén képzeletben kézen foghatunk, s tovább vezetjük a tudás és életének útján.

Ezáltal nem csak azt érjük el, hogy előbbre jutásában ne gátolja valaminek a hiánya, de arra is megtanítjuk, hogy jót cselekedni, másokkal törődni mit jelent.
Legyünk most azok tanárai, akik már most mosolyogva várják a szeptemberi iskolakezdést, akiknek felcsillanna a szeme egy szép táska vagy tolltartó, a zsírkréták és vízfestékek láttán – szüleiknek, nevelőszüleiknek azonban komoly anyagi terhet jelent ezek beszerzése.
Határon innen és túl ezeknek a gyermekeknek segíthet azáltal, ha felajánlja azt, amire Önnek, családtagjainak, barátainak már nincsen szüksége.

Az alábbi tanszerekkel segíthetsz
  •     jó állapotban lévő iskolatáska,
  •     füzet,
  •     íróeszköz,
  •     tolltartó,
  •     zsírkréta,
  •     vízfesték,
  •     tempera,
  •     vonalzó.

Az adományokat, kérjük, juttasd el gyűjtőhelyek egyikére.
A gyűjtőhelyek listája itt>>>

Pénzbeli adománnyal is lehet segíteni
Amennyiben pénzbeli adománnyal támogatnád a programot, a csekk vagy az átutalás megjegyzés rovatában, tüntesd fel: „iskolatáska"!
Számlaszám: 10702019-85008898-51100005.


Forrás: Magyar Református Szeretetszolgálat
Fotó: Freedigitalphotos.net

<

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2014.08.29