Napokig eltart majd ez a ronda esős idő...

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Több napon keresztül rendkívül csapadékos lesz az idő - hívta fel a figyelmet az Országos Meteorológiai Szolgálat szerda délután az MTI-hez eljuttatott közleményében. Intenzív csapadékhullás várható
Mint írták: a következő napokban egy örvénylő ciklon alakítja időjárásunkat, s emiatt az ország nagy részén több hullámban intenzív csapadékhullás várható.

Hol és mennyi csapadék várható?
A jelenlegi számítások szerint jelentős mennyiségű csapadék főként az ország nyugati és középső részein valószínű, északkeleten lehet kevesebb eső. Az intenzív esőből, záporokból a Dunántúlon és a középső országrészben csütörtöktől vasárnapig összességében több helyen is 40-50 milliméternél is több, de helyenként akár 100 milliméternyi is hullhat. Egy-egy intenzív zápor, zivatar során pedig lokálisan rövid idő alatt is leeshet 30 milliméternél több csapadék.

Frissülő előrejelzés
A folyamatosan frissülő előrejelzési és veszélyjelzési információkat a http://www.met.hu/idojaras/elorejelzes/, illetve a http://veszelyjelzes.met.hu. oldalakon lehet figyelemmel kísérni.

Mely folyóknál kell védekezésre felkészülni?
 Az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) szerdán azt közölte, hogy előkészítő ülésre összeült az Országos Műszaki Irányító Törzs (OMIT) az esős időjárás miatt. Azt írták, leginkább a nagyobb vízgyűjtők lehetnek érintettek: a Rába, a Mura, a Dráva, a Duna és Észak-Magyarország vízgyűjtői, az említett folyók bármelyikén kialakulhat olyan helyzet, hogy a vízügyi szakembereknek az állami védvonalakon megerősített létszámban kell védekezniük.


Fotó: Freedigitalphotos.net
Forrás: MTI

<

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2014.09.11