Segíts Te is az SOS-Gyermekfalu gyermekein - INGYEN, egy cég vállalja át a költségeket!

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Pál Dénes 2014. október 26-án, vasárnap hatalmas sikert aratott produkciójával, és elnyerte a Magyarország legsokoldalúbb előadójának járó díjat. A Sztárban Sztár győztese az SOS Gyermekfalvaknak ajánlotta fel 2 millió forintos nyereményét, amelyet az alapítvány családmegerősítő programjára szeretne fordítani. „Óriási örömmel fogadtuk a vasárnap esti meglepetést,  hogy Pál Dénes, a Sztárban Sztár győztese az alapítványunkat választotta! Ezzel gesztust tett az általunk segített gyerekek felé. A hír futótűzként terjedt az SOS-ben. Köszönöm a gyerekek és a nevelőszülők nevében, és remélem, Dénes tette mintaként szolgál másoknak is.  Dénesnek pedig további sok sikert kívánunk, és bármikor szívesen látjuk körünkben!” – reagált a hírre Andri Diána, az SOS Gyermekfalvak adománygyűjtési és kommunikációs igazgatója.  

SOS Gyermekfalvak célja, hogy minél kevesebben kerüljenek állami gondozásba
Az új családmegerősítő program célja a megelőzés, azaz hogy minél kevesebb gyermek kerüljön állami gondozásba.  Az alapítvány a különböző okokból válsághelyzetbe került családoknak segít talpra állni, hogy a gyerekeket ne kelljen kiemelni a családjából és állami gondozásba venni. A betegség, haláleset, munkahely illetve lakás elvesztése mind olyan problémák, amik könnyen megingathatnak egy addig mégoly jól működő családot is – a cél az, hogy az SOS Gyermekfalvak az ilyen és ehhez hasonló válsághelyzetbe került családoknak védőhálót nyújtson, segítsen nekik túllépni ezeken a nehézségeken és megóvja őket a széthullástól.

Az alapítvány a válságba jutott családoknak segít
Az alapítvány feladata összetett. Erős, bizalomra épülő kapcsolatot alakítanak ki a szülőkkel, családtagokkal. Amennyiben szükséges, a gyereket átmeneti időre biztonságba helyezik. Együttműködnek a szülőkkel a problémáik megoldásában, a szülők közötti konfliktus rendezésében, szenvedélybetegség kezelésében, munkahelykeresésben, a szülő-gyerek kapcsolat megerősítésében, a gyerekneveléshez szükséges mindennapi rutin kialakításában, lakáskörülmények javításában. Mindeközben együttműködnek a helyi önkormányzati és civil szolgáltatókkal, mozgósítják az elérhető formális és informális közösségeket. A cél az, hogy a lehető legrövidebb időn belül a család képes legyen önállóan biztonságos, a gyereket értő légkört és otthont biztosítani.

Te magad így támogathatod a bajba jutott gyerekeket
Az SOS Gyermekfalvak legújabb kampányán keresztül mindenki ingyen segítséget nyújthat a veszélyeztetett családoknak a www.sos.hu/keznyom weboldalon virtuális kéznyomának, azaz nevének, e-mail címének és telefonszámának otthagyásával, melyek révén a későbbiekben a segítők tájékoztatást kaphatnak a program alakulásáról és a támogatási lehetőségekről. 2014. november 14-ig az SOS Gyermekfalvak 5000 db kéznyomot szeretne összegyűjteni családmegerősítő programjának elindítására. A virtuális kéznyomok kézzel fogható értékké, adománnyá válnak, mivel a Dr. Oetker Kft. főtámogatóként minden kéznyom után 500 Ft támogatást nyújt. A Metropol és az Origo által is támogatott kampány kezdete óta 3605 kéznyomot gyűjtött össze az alapítvány, de még mindig 1395 darabra van szükség.

Az SOS Gyermekfalvakról
Az SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa olyan civil szervezet, melynek célja az otthonukat vesztett gyermekek nevelése, a veszélyeztetett helyzetű gyerekek és családjaik támogatása, érdekeik képviselete. Segítségükkel a gyerekek családi házakban nőnek fel, ahol a vérszerinti testvérek együtt maradhatnak. A klasszikus modell szerint az SOS Gyermekfalvak 12-15 családi házból állnak, ahol SOS anyák – hivatásos nevelőszülők – nevelik a gyerekeket, és a gyermekfalvak közösségét egy faluvezető irányítja. Az utóbbi évtizedben ugyanakkor az SOS Gyermekfalvak szakmai programja jelentősen megváltozott, előtérbe került a gyermekek átmeneti családba fogadása és a családok támogatása a kiemelés megelőzése érdekében.

 
Forrás: Hill+Knowlton
Fotó: SOS GYermekfalu

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2014.10.31