Bankkártya-adatokat csalnak ki a Facebookon

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Rendőrségi közlemény szerint bankkártya-adatokat csalnak ki ismeretlenek a Facebook-on - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) 2014. november 27-e, szerdán. A lenti felhívás érintheti a kisgyermekes anyukákat is. Mivel a várandós kismamák és kisgyermekükkel otthon lévő édesanyák meglehetősen gyakran keresnek otthon végezhető munkalehetőségeket, úgy gondoltuk, hogy a lenti rendőrségi felhívás nagyban érinti a Szülők Lapja kismamákból és kisgyermekes anyukákból álló népes olvasótáborát is.

Bankkártyaadatainkat semmiképpen nem adjunk ki illetékteleneknek
Otthon végezhető munkára jelentkezéssel bankkártya-adatokat csalnak ki ismeretlenek az egyik közösségi portálon - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) 2014. november 27-e, szerdán. Az MTI információi szerint a felhívás a Facebookon jelent meg.

A rendőrség tájékoztatása szerint szerdán jelent meg a közösségi oldalon egy hirdetés, amely otthon végezhető munkáért akár napi 257 amerikai dolláros keresetet ígér. A jelentkezés során egy olyan weboldalra irányítják el az érdeklődőket, ahol a bankkártya számát, lejárati idejét és biztonsági kódját is meg kell adni, ezekkel az adatokkal pedig visszaélnek.

A rendőrség azt kérte, hogy személyes adatokat, valamint bankkártyaadatokat ne adjanak meg a felhívásra.

Forrás: mti
Fotó: Facebook

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2014.11.27