Főoldal > Cikkek > Hírek, érdekességek > Jótékonysági karácsonyi ruhagyűjtés az SOS Gyermekfalvak számára - Szülők Lapja

Jótékonysági karácsonyi ruhagyűjtés az SOS Gyermekfalvak számára

Szülőklapja képAz észak-pesti bevásárlóközpont „teljes karácsonyt” adományoz az SOS Gyermekfalvak számára a vásárlók és az üzletek bevonásával.

Szerző: Szülők lapja
2014-12-12
Forrás: Szülők lapja
Share on Tumblr
kuldeskuldeskuldeskuldes
vonal

Az SOS Gyermekfalvak és a Pólus Center közös kezdeményezése által bárki hozzájárulhat ahhoz, hogy a vér szerinti szüleiket nélkülözni kényszerülő gyermekek karácsonya is meghitt és varázslatos legyen. A kampány során az üzletház vásárlói és bérlői közösen gyűjtik az ajándékokat 2014. december 1. és 16. között, míg a karácsony legfontosabb és nélkülözhetetlen elemét, a karácsonyfát a bevásárlóközpont biztosítja. Az így „komplett karácsonyt” a Pólus eljuttatja mindhárom város SOS családjaihoz, így Battonyán, Kecskeméten és Kőszegen is kedveskednek a gyermekfalvak lakóinak.

A karácsony az év egyik legmeghittebb és legvarázslatosabb ünnepe, amit mindenki igyekszik szerettei körében eltölteni, közösen készülődni, gyönyörködni az ünnepi fényekben és várni az ajándékozás pillanatát. Vannak azonban olyan gyermekek, akiknek nincs lehetőségük vér szerinti szüleikkel, igazi családjukkal tölteni ezeket a napokat, sőt sokan közülük még sohasem voltak részesei igazi ünneplésnek.

A Pólus Center karácsonyi ajándékgyűjtő jótékonysági akciójával szeretne hozzájárulni ahhoz, hogy gondtalanul, meghitt környezetben teljen az SOS Gyermekfalvak összes, mintegy 380 lakójának ünnepe. A nevelőszülőknek a mindennapos ellátás mellett többlet kiadást és időt jelent az ünnepekre való készülés, így ez a kezdeményezés minden szempontból nagy segítséget jelent számukra.

A szervezők arra kérik az adományozó kedvűeket, hogy 0 és 18 éves kor közötti gyermekekre és fiatalokra való tiszta ruhaneműket hozzanak, hogy ajándékok kerüljenek a Pólus Center által az SOS családok számára felajánlott karácsonyfák alá. Az ajándékgyűjtés során, melyben az áruház üzletei is részt vesznek, a látogatók díszeket is hozhatnak, melyekkel a karácsonyfák feldíszítését segítik. A közösen összegyűjtött ruhákat, dekorációkat és a fenyőfákat a bevásárlóközpont juttatja el a három gyermekfaluba; Battonyára, Kecskemétre és Kőszegre.

Barabás Éva az SOS Gyermekfalvak jótékonysági nagykövete hozzátette:  „Beleborzongok, amikor elképzelem, hány család gondol az SOS Gyermekfalvakban élő gyermekekre amikor a szép, de már kinőtt, vagy megunt ruhákat gyűjtögetik csomagba a bevásárlóközpont kezdeményezésére.  Jó érezni, hogy ily módon van védőháló, hogy létezik egy nagyobb család, ahonnan nem veszhet el egyetlen gyerek sem. Mi, szerencsések tudjuk milyen élmény, hogy fontosak vagyunk valakinek, hogy szükség van ránk, hogy szeretnek minket és mások életét mi tényleg boldogabbá, kerekebbé tesszük. Azt hiszem ezzel az akcióval a vér szerinti szüleiket elveszített gyerekek ebből az élményből is kapnak valamit. Az SOS nevelőanyukák, az őket segítő szakemberek az összetört gyerekkort, a megtaposott biztonságot, az önbizalmat, a szeretet ragasztják össze. Az akcióban résztvevők a közösség felemelő, megerősítő erejét. Örülnék, ha ez a figyelem karácsony után is megmaradna, úgy ahogyan nagynénik, nagybácsik, keresztszülők egy évben többször is, úgy a gyűjtésben résztvevők is időről időre figyelnék, esetleg segítenék az SOS Gyermekfalvak életét.

„Az elmúlt időszakban látványosan megújult Pólus Centerben célul tűztük ki, hogy ne csak kereskedelmi szolgáltató egységként, hanem egy közösséget építő, annak értéket nyújtó regionális központként is működjünk. Hosszú távú terveink között szerepel olyan társadalmi szerepvállalás, amely a vásárlóink és a bérlőink közös összefogásával valósul majd meg. Ezen célunk első lépése a mostani jótékonysági ruhagyűjtés és fenyőfa adományozás, amely része a karácsonyi kampányunknak.” mondta Monok Fruzsina, a CBRE Kft. által üzemeltetett bevásárlóközpont igazgatója.

Az SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa olyan civil szervezet, melynek célja az otthonukat vesztett gyermekek nevelése, a veszélyeztetett helyzetű gyerekek és családjaik támogatása, érdekeik képviselete. Az alapítvány segítségével a vér szerinti szüleiket nélkülözni kényszerülő gyerekek SOS nevelőszülőkkel családi házakban nőnek fel, ahol a vér szerinti testvérek együtt maradhatnak.

A gyűjtés 2014. december 1-jétől 16-ig tart, ez idő alatt járulhat hozzá bárki adományaival a gyermekfalvak lakónak komplett, örömteli karácsonyához.

A felajánlásokat a segítők a Pólus Center információs pultjánál tudják leadni.


Fotó: Kovács Márk
Forrás: http://www.hkstrategies.com

TGYÁS, GYED, GYES, KALKULÁTOR >>

Címkék: jótékonyság, ruhagyűjtés, karácsony, SOS Gyermekfalvak, gyermek, ünnep, ajándék

Feliratkozás hírlevélre

Érdekesnek találtad ezt a cikket? Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkeinkről, iratkozz fel hírlevelünkre.

Email*
Név*
hirdetés

[x] hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Mi spriccel az ördög fütyijéből? A tatabányai kórház gyermekosztályán ez a falfestmény fogadja a kis betegeket
Mi spriccel az ördög fütyijéből? A tatabányai kórház gyermekosztályán ez a falfestmény fogadja a kis betegeket

Botrányos festmény a tatabányai Szent Borbála kórház gyermekosztályának falán. A megdöbbentő képen egyebek közt egy meztelen, spriccelő fütyis ördög, egy átszellemült angyal és egy rémisztő cintányéros bohóc látható. Ez kell egy kórház falára?

tovább a cikkre
Hipós vizet ivott 14 pápai óvodás! - Azonnal kihívták a mentőket és kórházba vitték őket
Hipós vizet ivott 14 pápai óvodás! - Azonnal kihívták a mentőket és kórházba vitték őket

A pápai Szivárvány óvodában a kancsókat fertőtlenítéshez készítették elő, az edények alján kis mennyiségű hipó volt, erre töltötték rá tévedésből az ivóvizet.

tovább a cikkre
Újabb gyerekeknek szánt színező körül dagad a botrány! A szülők kiborultak, amikor meglátták, mi van a képeken
Újabb gyerekeknek szánt színező körül dagad a botrány! A szülők kiborultak, amikor meglátták, mi van a képeken

Ki kellett vonnia a forgalomból egy kifestőt egy drogérialáncnak, mert egy gyerekeknek szánt kifestőjükben a számok szerint kiszínezett ábrán Adolf Hitler náci zsarnok portréja jelent meg. Újabb botrány a fütyis színező után.

tovább a cikkre

Vissza az előző oldalra

hirdetés

BABÁT VÁRSZ?

Kíváncsi vagy, hogy mekkora? Mit érez? Hallja-e, ha beszélsz hozzá? Tudj meg mindent a babavárás csodájáról, miközben életed legfontosabb naplóját töltögeted a saját pocakos és ultrahang fotóiddal, érzéseiddel, élményeiddel. Kattints ide >>

vonal

[x] hirdetés

hirdetés

[x] hirdetés

Legnépszerűbb

Webáruház ajánló

Ha nem jön a baba

Ha nem jön a baba

2 400 Ft.-

Megnézem

Pocakosnapló

Pocakosnapló

2 800 Ft.-

Megnézem

Videók

Recept ajánlatunk

Tök burgonyával

Tök burgonyával

Főzelékek >>
6 hónapos kortól. >>

Hozzávalók: 3,5 dkg tök 10 dkg burgonya

Recept:

A tököt a krumplival fedő alatt kevés vízben puhára főzzük, szitán áttörjük, majd a főzőlével kikeverjük. Mivel a tök vizesebb állagú, ezért kevesebb főzőlére van szükségünk a hígításhoz.

Az alaposan megmosott burgonyát h(...) tovább a teljes recepthez...


Legfrissebb szakértői válasz

Pásztor Klára

Pásztor Klára

Jogviták megoldásai - Bírósági perek kiváltása (családjog-betegjog-ingatlan és kártérítések vitái)

tovább a szakértőhöz >>

Kedves Kérdező!

Személyesen azt tapasztalom, hogy sok házasság lesz a körülmények áldozata, ha túl gyors a válóper felé irányultság!

Egy távoli munkahely, az idegen sorstársakkal közös szállás nem segít egy családhoz szokott férjnek.


Ilyen közegben szinte a napi élet része a beilleszkedéshez a férfi részéről az alkohol fogyasztása.


Szívesen ajánlom fel, hogy szakmailag megerősítve felhozzuk a "0"-ról az Önök közötti házasság válsága kommunikációt!


A 40+emberek a külső szakember előtt gyorsabban visszaigazodnak az elfogadható párbeszéd színvonalára.

Kérem vegye számításba a saját nő kora alakulását, a gyerekeknek az apára is szükségük van!

Bizalommal jelentkezzen be elérhetőségeinken! Sok hasonló házasság válság van ma!

Ezt olvastad már? [x]
Hírek, érdekességek

Babát vár az X-faktor egykori sztárja! Antal Timi ezzel a cuki fotóval tudatta az örömhírt

vissza vissza