Jótékonysági karácsonyi ruhagyűjtés az SOS Gyermekfalvak számára

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Az észak-pesti bevásárlóközpont „teljes karácsonyt” adományoz az SOS Gyermekfalvak számára a vásárlók és az üzletek bevonásával. Az SOS Gyermekfalvak és a Pólus Center közös kezdeményezése által bárki hozzájárulhat ahhoz, hogy a vér szerinti szüleiket nélkülözni kényszerülő gyermekek karácsonya is meghitt és varázslatos legyen. A kampány során az üzletház vásárlói és bérlői közösen gyűjtik az ajándékokat 2014. december 1. és 16. között, míg a karácsony legfontosabb és nélkülözhetetlen elemét, a karácsonyfát a bevásárlóközpont biztosítja. Az így „komplett karácsonyt” a Pólus eljuttatja mindhárom város SOS családjaihoz, így Battonyán, Kecskeméten és Kőszegen is kedveskednek a gyermekfalvak lakóinak.

A karácsony az év egyik legmeghittebb és legvarázslatosabb ünnepe, amit mindenki igyekszik szerettei körében eltölteni, közösen készülődni, gyönyörködni az ünnepi fényekben és várni az ajándékozás pillanatát. Vannak azonban olyan gyermekek, akiknek nincs lehetőségük vér szerinti szüleikkel, igazi családjukkal tölteni ezeket a napokat, sőt sokan közülük még sohasem voltak részesei igazi ünneplésnek.

A Pólus Center karácsonyi ajándékgyűjtő jótékonysági akciójával szeretne hozzájárulni ahhoz, hogy gondtalanul, meghitt környezetben teljen az SOS Gyermekfalvak összes, mintegy 380 lakójának ünnepe. A nevelőszülőknek a mindennapos ellátás mellett többlet kiadást és időt jelent az ünnepekre való készülés, így ez a kezdeményezés minden szempontból nagy segítséget jelent számukra.

A szervezők arra kérik az adományozó kedvűeket, hogy 0 és 18 éves kor közötti gyermekekre és fiatalokra való tiszta ruhaneműket hozzanak, hogy ajándékok kerüljenek a Pólus Center által az SOS családok számára felajánlott karácsonyfák alá. Az ajándékgyűjtés során, melyben az áruház üzletei is részt vesznek, a látogatók díszeket is hozhatnak, melyekkel a karácsonyfák feldíszítését segítik. A közösen összegyűjtött ruhákat, dekorációkat és a fenyőfákat a bevásárlóközpont juttatja el a három gyermekfaluba; Battonyára, Kecskemétre és Kőszegre.

Barabás Éva az SOS Gyermekfalvak jótékonysági nagykövete hozzátette:  „Beleborzongok, amikor elképzelem, hány család gondol az SOS Gyermekfalvakban élő gyermekekre amikor a szép, de már kinőtt, vagy megunt ruhákat gyűjtögetik csomagba a bevásárlóközpont kezdeményezésére.  Jó érezni, hogy ily módon van védőháló, hogy létezik egy nagyobb család, ahonnan nem veszhet el egyetlen gyerek sem. Mi, szerencsések tudjuk milyen élmény, hogy fontosak vagyunk valakinek, hogy szükség van ránk, hogy szeretnek minket és mások életét mi tényleg boldogabbá, kerekebbé tesszük. Azt hiszem ezzel az akcióval a vér szerinti szüleiket elveszített gyerekek ebből az élményből is kapnak valamit. Az SOS nevelőanyukák, az őket segítő szakemberek az összetört gyerekkort, a megtaposott biztonságot, az önbizalmat, a szeretet ragasztják össze. Az akcióban résztvevők a közösség felemelő, megerősítő erejét. Örülnék, ha ez a figyelem karácsony után is megmaradna, úgy ahogyan nagynénik, nagybácsik, keresztszülők egy évben többször is, úgy a gyűjtésben résztvevők is időről időre figyelnék, esetleg segítenék az SOS Gyermekfalvak életét.

„Az elmúlt időszakban látványosan megújult Pólus Centerben célul tűztük ki, hogy ne csak kereskedelmi szolgáltató egységként, hanem egy közösséget építő, annak értéket nyújtó regionális központként is működjünk. Hosszú távú terveink között szerepel olyan társadalmi szerepvállalás, amely a vásárlóink és a bérlőink közös összefogásával valósul majd meg. Ezen célunk első lépése a mostani jótékonysági ruhagyűjtés és fenyőfa adományozás, amely része a karácsonyi kampányunknak.” mondta Monok Fruzsina, a CBRE Kft. által üzemeltetett bevásárlóközpont igazgatója.

Az SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa olyan civil szervezet, melynek célja az otthonukat vesztett gyermekek nevelése, a veszélyeztetett helyzetű gyerekek és családjaik támogatása, érdekeik képviselete. Az alapítvány segítségével a vér szerinti szüleiket nélkülözni kényszerülő gyerekek SOS nevelőszülőkkel családi házakban nőnek fel, ahol a vér szerinti testvérek együtt maradhatnak.

A gyűjtés 2014. december 1-jétől 16-ig tart, ez idő alatt járulhat hozzá bárki adományaival a gyermekfalvak lakónak komplett, örömteli karácsonyához.

A felajánlásokat a segítők a Pólus Center információs pultjánál tudják leadni.


Fotó: Kovács Márk
Forrás: http://www.hkstrategies.com


Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2014.12.12