Ingyen Microsoft Office szoftver a diákoknak ezentúl otthonra is!

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


A közoktatásban résztvevő diákok december 4-től otthon is ingyenesen használhatják a Microsoft Office szoftvert – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón. Ingyenesen telepíthetik a diákok és tanárok 5 otthoni számítógépre és 5 okostelefonra a Microsoft-szoftvert
Kara Ákos elmondta: a szoftver használata a magyar általános- és középiskolákban a Tisztaszoftver program keretében eddig is ingyenes volt. A digitális alapcsomag kiterjesztésével mintegy 1,3 millió tanuló, január elsejétől pedig a tanárok is öt otthoni számítógépre, valamint további öt okoskészülékre jogtisztán és ingyenesen telepíthetik a Microsoft-szoftvert.

Hozzátette: a szofvergyártó cég által most felajánlott Office csomag és a megkötött megállapodás illeszkedik a kormány által meghirdetett Digitális Nemzet Fejlesztési Program céljaihoz. Ennek egyik fontos alappillére, hogy az Európai Unióban élenjáróként, 2018-ra megépüljön az egész országot lefedő, nagy sávszélességet biztosító hálózati infrastruktúra, amely hozzájárul az ország versenyképességének növekedéséhez, az emberek digitális írástudásának fejlődéséhez.

Célja, hogy minden gyermek azonos esélyekkel vegyen részt a közoktatásban
Czunyiné Bertalan Judit, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) köznevelésért felelős államtitkára a bejelentést követően hangsúlyozta, hogy a Tisztaszoftver program kiterjesztése, az ingyenesség és a legális szoftverhozzáférés azonos az Emmi célkitűzésével, miszerint minden gyermek azonos esélyekkel vegyen részt a közoktatásban.

Hogyan lehet letölteni az ingyenes szoftvert?
A szoftver az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. honlapján történő regisztráció után letölthető, összeköthető a Köznevelés Információs Rendszerrel, ezzel lehetővé téve az alkalmazások biztonságos felhasználását, hozzájárulva ahhoz, hogy a magyar diákok tudatos internet felhasználóvá váljanak – fejtette ki az államtitkár.

Hatékonyabb tanulás és oktatás
Papp István, a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatója elmondta: a digitális oktatási alapcsomag hatósugarának megötszörözése, az otthoni ingyenes felhasználás mellé biztosított 1 terabájt digitalis könyvtár kialakítására alkalmas tárhely hatékonyabbá teheti a tanulást és az oktatást.

Hamarosan kiterjesztik a felsőoktatásban tanuló diákok számára is
A mostani, 32 milliárd forint piaci értékű felajánlás után a cég hamarosan a felsőoktatás szereplői számára is biztosítja az ingyenes szolgáltatást – tette hozzá.  A Tisztaszoftver program lehetőséget ad a köz- és felsőoktatási intézményekben dolgozók és a diákok számára bizonyos Microsoft termékek és nyílt forráskódú szoftverek iskolai ingyenes használatára.

A kormány először 2002-ben kötött hároméves megállapodást a Microsoft Magyarországgal a felsőoktatásban tanulók és oktatók részére elérhetővé tett ingyenes szoftvercsomagról, amelyet 2005-ben kiterjesztettek a közoktatásra is - – olvasható az NFM sajtótájékoztatón kiosztott közleményében.

Kara Ákos az MTI kérdésére elmondta: a Microsoft-szoftverek licence 2014-ben 770 millió forintba került az államnak.


Fotó: Freedigitalphotos.net
Forrás: MTI

TGYÁS, GYED, GYES, KALKULÁTOR >>

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2014.12.05