Mesével a beteg gyermekek boldogabb Karácsonyáért

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Karácsonykor nem minden gyerek ünnepelhet otthon, hanem sokan kényszerülnek kórházban tölteni az év legszebb ünnepét. Mesével, meséléssel most Te is csatlakozhatsz az önkéntes „mesedoktorokhoz”. Ha nem tudsz személyesen, akkor online formában is elküldheted mesédet. Az egészség a legnagyobb ajándék – jól tudja ezt minden gyermek és szülő, aki napokat volt kénytelen a kórházi falak között tölteni. A K&H gyógyvarázs idén karácsonykor és jövőre is szeretne hozzájárulni a beteg gyermekek lelki egészségéhez. Karácsonyra várják a saját készítésű mesevideókat, a jövő év eleji személyes meseolvasó időpontok pedig már foglalhatók a www.khgyogyvarazs.hu oldalon.

A mese gyógyító varázsa
Mit kérne legszívesebben minden beteg kisgyermek karácsonyi ajándéknak? Egészséget. Mi az, amivel nemcsak az orvosok, hanem bárki hozzájárulhat a gyermekek lelki egészségéhez, hogy minél előbb meggyógyuljanak? A mese.
„Sajnos nem mindenkinek adatik meg, hogy családjával együtt ünnepeljen karácsonykor – az ünnepek alatt is sok kisgyereknek kell a december végét a kórházban töltenie” – mondja Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója. „Rajtuk szeretnénk segíteni a mese gyógyító erejével, a K&H gyógyvarázs mesedoktorok hathatós közreműködésével. Célunk, hogy a történetekkel elvarázsoljuk a kis betegeket, hogy fájdalmukat enyhítve, egy kis melegséget csempésszünk a kórházi falak közé az ünnepek alkalmából.”

YouTube-ra feltöltött meséidet gyerekek ezrei fogják nézni
A K&H gyógyvarázs mesedoktorok a weben program online meséi az ország 30 kórházában színesítik a kórházban fekvő gyermekek napjait – az eddig feltöltött 190 mesét máig több mint 21 000 alkalommal nézték meg a kicsik a meseórák keretében. Aki tehát szeretné megszépíteni a kicsik ünnepeit, nincs más dolga, mint előkapni egy kamerát, és felmondani kedvenc történetét. A beküldött videókat a kis betegek akár másnap megnézhetik a K&H gyógyvarázs YouTube csatornán, és a varázslatos történetek segítségével feledhetik a kórházi megpróbáltatásokat, közelebb érezhetik magukhoz az otthon melegét.

Ülj a kis betegek ágya mellé – időpontok a weben foglalhatók
Aki pedig személyesen is szeretne ellátogatni a betegekhez, hogy szavaival, jelenlétével, meséjével színfoltot csempésszen a kórházi hétköznapokba, a  ezen a weboldalon>> kiválaszthatja a hozzá legközelebb eső kórházat, és a számára legmegfelelőbb időpontot. A lelkes meseolvasóknak köszönhetően az idei időpontok már beteltek, de már elérhetőek a jövő év első negyedévének meseolvasó alkalmai. Így azok, akik a gyermekek ágya mellé ülve szeretnék felolvasni meséjüket már egészen 2015. március végéig foglalhatnak időpontot az ország 44 kórházába.

31 000 mesedoktor segíti a beteg gyerekeket
Az elmúlt közel másfél évben összesen 31 000 önkéntes jelezte, hogy részt kíván venni a programban, és szívesen járulna hozzá a gyermekek lelki egészségéhez – közülük 8300-an már el is mentek az általuk kiválasztott kórházba. Az ünnepek alkalmából csatlakozz Te is a mesedoktorok népes táborához, és segítsd hozzá Te is a beteg gyermekeket, hogy a mese gyógyító ereje lévén minél hamarabb újra teljes életet élhessenek!

Forrás: Well PR
Fotó: FreeDigitalPhotos

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2014.12.18