A nyilvános szoptatásért szólalt fel a pápa

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


A nyilvános szoptatás mellett állt ki Ferenc pápa, és imádkozott azokért az anyákért, akik nem tudnak táplálékot biztosítani gyermeküknek. Ferenc pápa kiállt a nyilvános szoptatás mellett, írja az NBC News. Vasárnap a Sixtus-kápolnában megkeresztelt harminchárom gyermeket, ekkor szólította meg az édesanyákat:

„Ne aggódjatok, ha a gyermekeitek sírva fakadnak az éhségtől. Szoptassátok meg őket bátran!”

A katolikus egyházfő húsz kislányt, közöttük egy ikerpárt és tizenhárom kisfiút keresztelt meg a Vízkereszt utáni első vasárnap, amikor az egyház Jézusnak a Jordán folyóban való keresztelését ünnepli.
A gyerekek a Vatikánvárosban dolgozó laikusok, közöttük a Vatikáni Múzeum teremőreinek, a Vatikáni Rádió dolgozóinak, a vatikáni csendőrség tagjainak gyermekei voltak.

A gyereksírástól kísért beszédében Ferenc pápa azt hangsúlyozta, hogy a gyerekek vallásos nevelése is mindenekelőtt a szülők példamutatásától függ. Az egyházfő azt mondta az édesanyáknak, nyugodtan szoptassák meg síró gyermekeiket a Sixtus-kápolnában. A pápa azokért az anyákért imádkozott, akik nem tudnak táplálékot biztosítani gyermekeiknek.

A katolikus egyházfő eltért a korábban megírt szövegétől, és az olasz „allattateli” kifejezést használta, ami szoptatást jelent. Azt is hozzátette, hogy egy pillanatig ne gondolkodjanak ezen.

Forrás: Külföld/ NBC News, mti (2015.01.11)
Fotó: FreeDigitalPhotos

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2015.01.14