Nevelőszülőket keres a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat nevelőszülői csoportja!

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Családokat, házaspárokat keresnek Budapesten és 40 km-es körzetében nevelőszülői feladatokra. A Gyermekmentő Szolgálat több, mint 20 éve fennálló modellnek szánt programja keretében állami nevelésbe vett gyermekek családokban  történő gondozását biztosítja Pest megyében és Budapesten.

Hogyan lehet valaki nevelőszülő? Hogyan zajlik a kiválasztás folyamata?
Nevelőszülőink feladat összetett és felelősségteljes, ezért a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat komoly kiválasztási folyamat eredményeképpen köt szerződést a gyermekeket fogadó családokkal, házaspárokkal. A kiválasztási folyamat része a miniszteri rendeletben is szabályozott képzés, melynek során a jelentkező család vagy házaspár meggyőződhet saját alkalmasságáról és ismereteket szerezhet a nevelőszülői munkáról. A nevelőszülők munkájukat foglalkoztatási jogviszonyban végzik, őket munkájukért juttatások illetik meg.

Mi a nevelőszülők feladata?
Nevelőszülőinknek nem a vér szerinti szülők, a vér szerinti család másolása a dolga, hanem családi minták nyújtása, és ezzel egyidejűleg a vér szerinti családdal való kiegyensúlyozott kapcsolattartás. Elsődleges feladatuk, hogy tartsák szem előtt a gyermek mindenek felett álló érdekeit, s ami talán még ennél is nehezebb, formálják át úgy saját motivációikat, érzelmeiket, hogy vállalásuknak eredményesen eleget tudjanak tenni.

Milyen szakemberek segítik a nevelőszülők munkáját?
Nagy hangsúlyt fektetünk a gyermekek személyre szabott gondozására, nevelésére és fejlesztésére; ennek érdekében a nevelőszülők munkáját gyermekorvos és gyógypedagógus is támogatja. Szükség esetén külső szakemberek - pl. fejlesztő pedagógus, gyermekpszichológus, gyógytornász - segítségét is igénybe vesszük.

Nevelőszülők jelentkezését várják!
Várjuk olyan családok, házaspárok jelentkezését, akik elhivatottságot éreznek magukban arra, hogy állami nevelésben élő gyermekeknek szerető otthont és támogató családi hátteret biztosítsanak.

További információ kérhető a +36 30 520 5087-es mobilszámon és a gyermekmento2011@freemail.hu e-mail címen.


Fotó: Freedigitalphotos.net
Forrás: www.gyermekmento.hu


Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2015.01.27