Gyermekotthonnak gyűjtöttek a balassagyarmati börtön fogvatartottjai

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Börtön elítéltek kezdeményeztek pénzgyűjtést a Margaréta Gyermekotthon lakóinak azzal a céllal, hogy a problémás családokból kikerülő és a nevelőintézetben cseperedő gyerekek ne váljanak később bűnelkövetőkké. Az összegyűlt adományokat a gyermekotthon kis lakói kirándulásra fogják fordítani. A Balassagyarmati Fegyház és Börtön fogvatartottjai gyűjtést kezdeményeztek a szátoki Margaréta Gyermekotthon javára; az adományt bűnmegelőzési program keretében adják át ma - tájékoztatta az MTI-t 2015. január 27-én, kedden az intézet sajtóreferense.

154 ezer Forint gyűlt össze a gyermekotthon lakóinak
Lelovics Zoltán elmondta: a fogvatartottak már harmadik alkalommal ajándékozzák meg a Margaréta Gyermekotthont. Ezúttal két elítélt kezdeményezte a gyűjtést, a 154 ezer forintot 137-en adták össze keresményükből.
A szátoki otthon lakói a pénzt szabadidős tevékenységek színesítésére, kirándulásra fordítják.

Az elítéltek őszintén beszélnek az életükről
Az átadást a bűnmegelőzéssel kötik össze. A börtön kápolnájában tartják a programot, amelyen az elítéltek nem csak zenés összeállítással kedveskednek a gyerekeknek, de lesz egy-két fogvatartott, aki kiül a gyerekek elé, és beszél az életéről. Előadnak majd történeteket, és bizonyos pontokon felteszik a kérdést a gyerekeknek, hogy ők hogyan döntenének.

Gyerekek, akik otthona végérvényesen a nevelőintézet maradhat
A szátoki Margaréta Gyermekotthonban olyan gyerekeknek biztosítanak teljes körű ellátást, akiket ki kellett emelni családjukból. A fő cél, hogy a gyerekek visszakerüljenek családjukba, amennyiben a problémák megoldódnak. Előfordul, hogy több évig is eltart ez a folyamat, és ha a szülők nem váltak alkalmassá gyermekük visszahelyezésére, akkor az otthonban válik nagykorúvá a fiatal.

Forrás: mti
Fotó: FreeDigitalPhotos

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2015.01.28