Figyelem! Mától 3 napig fokozottan ellenőrzik a biztonsági gyereküléseket és a biztonsági öveket

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Babaülések, gyermekülések, biztonsági övek, bukósisakok előírásszerű használatát ellenőrzik a rendőrök az utakon mától 3 napon keresztül. Háromnapos, országos közlekedésbiztonsági akciót indít a rendőrség 2015. március 9-én, hétfőn, hogy ellenőrizze a biztonsági öv, a biztonsági gyermekülés és a bukósisak előírásszerű használatát - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK).

Egy évben kétszer TISPOL SEATBELT–ellenőrzés az utakon
A fokozott ellenőrzést egy európai szintű akciósorozat, a TISPOL - az európai közlekedésrendészeti szervek hálózata - szervezésében hajtják végre.  TISPOL SEATBELT ellenőrzés egy évben kétszer zajlik, ennek során a TISPOL ta9:21 2015.03.09.gállamok rendőri erői - így a magyar rendőrség is - a közlekedésbiztonsági helyzet javítása és a közlekedők biztonságának szavatolása érdekében a passzív biztonsági eszközök használatát fokozottan ellenőrzik Európa közútjain.

A gyerekülés és a biztonsági öv használata csökkenti a balesetek halálos kimenetelét
A rendőrség közleménye szerint a passzív biztonsági eszközök használata nélkül jelentősen megnő a halálos sérülések esélye. (A Szülők Lapja korábbi cikke részletesen leírja, hogy Hogyan utazhatnak a babák és a gyerekek az autóban a KRESZ szabályai szerint >> - a szerk.)
A biztonsági öv és a gyermekbiztonsági rendszerek használati arányának tovább növelése nélkülözhetetlen a balesetben elhunytak számának, valamint a sérülések súlyossági fokának csökkentése érdekében - olvasható a rendőrség közleményében.

Mint írták, az ellenőrzés kiterjed a közúton elkövetett egyes kiemelt bűncselekmények - az embercsempészés, az illegális migráció, a fegyver- és kábítószer-csempészet, a vagyon elleni bűncselekmények - felderítésére, valamint a körözött személyek elfogására is.

Forrás: MTI /2015. március 8.
Fotó: FreeDigitalPhotos

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2015.03.09