Szívszorító fotó terjed a világhálón egy alig 4 éves kislányról

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Elképesztően döbbenetes gyermekfotó rázta fel az internet közönségét! A képen látható kisgyerek a szíriai polgárháborúból menekült át családjával Törökországba. A négyéves kislány azért tartja magasba a kezét, mert azt hiszi a fotóriporter fényképezőgépéről, hogy az gépfegyver… A kép láttán megdöbbenünk, ahogy a négy év körüli kislány a fotóriporter fényképezőgépe láttán megadva magát azonnal feltartotta a kezét, mert azt hitte arról, hogy gépfegyver.

A fotó egy török menekülttáborban készült, a kislány a fényképezőgépet hitte fegyvernek
A kislányról egy török menekülttáborban készült a felvétel. A fénykép elkészültekor a fotós hirtelen nem is tudta értelmezni a kisgyermek reakcióját, csak később a képek visszanézésekor döbbent rá, hogy fotóalanya teljesen megrémült, és kiszolgáltatottnak érezte magát.

A kislány családja bombázás elől menekült
A kép 2014-ben készült, majd először egy török napilapban jelent meg, mely részletesebben taglalta a család menekülését: a kislány édesanyjával és három testvérével vált földönfutóvá, miután édesapja Hama városának bombázásakor meghalt. A döbbenetes kép azután kezdett el csak igazán terjedni a világhálón, amikor egy gázai fotóriporter nemrégiben a Twitteren közzétette.

A kislány nagyon félhetett, amikor meglátta a fotóst
A BBC-nek sikerült elérnie a fényképet készítő török fotóriportert, Osman Sağırlı-t, aki elmondta, hogy a fényképet tavaly készítette egy szíriai menekülttáborban, nagyjából tíz kilométernyire a török határtól, és januárban jelent meg először a Türkiye című török lapban. A fotós nagy teleobjektívet használt a fotó elkészítéséhez, azt hihette fegyvernek a kisgyerek. A fotóriporter elmesélte, hogy csak akkor jött rá, hogy a gyerek mennyire félhetett, amikor visszanézte a képet, és látta megrémült arckifejezését. Elmondása szerint a gyerekek általában kétféleképpen szoktak reagálni arra, ha fotózzák őket: vagy szégyenlősen elfutnak, vagy mosolyogva integetnek. A képen látható kislány viszont megadóan, feltartott kézzel állt…

Szívszorító fotó terjed a világhálón egy alig 4 éves kislányról

Forrás: Külföld / BBC

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2015.04.03