Megtalálták a kedden elrabolt lengyel kislányt a nemzetközi riasztórendszer segítségével

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Egynapos keresés után megtaláltak Németországban egy elrabolt lengyel kislányt, a gyerek megmentésében jelentős szerepet játszott a Child Alertnek nevezett nemzetközi riasztórendszer - közölte Mariusz Sokolowski, a lengyel rendőr-főkapitányság szóvivője szerdai varsói rendkívüli sajtóértekezletén. Iskolából hazafelé tűnt el a 10 éves lengyel kislány
Az északnyugat-lengyelországi Szczecin mellett élő tízéves kislány kedden tűnt el iskolából hazamenet. A szülők által riasztott rendőrség a község térfigyelő rendszerén egy felvételt talált, amelyen a kislány abba az utcába fordult be, amelyben lakik. A kamerák egy német rendszámú kocsit is észleltek, ezért a rendőrség gyanút fogott, hogy a kislányt Németországba vitték.

A kislány bekerült a Child Alert nemzetközi riasztórendszerbe
A lengyel rendőrség elindította a Child Alert nemzetközi riasztórendszerbe illeszkedő eljárást indította el. Ennek köszönhetően a keresett gyerekről szóló tájékoztató adatok gyorsan terjednek nemcsak a rendőrségi hálózatokon, hanem a tömegtájékoztató eszközök révén is. A rendszerben résztvevő tagországokban ez alkalomból külön sürgősségi hívószám is működik.

Megtalálták a kislányt, aki egészséges, elrablóját letartóztatták
A kislányt a Child Alert által átadott információknak köszönhetően szerda délután egy németországi autópálya közelében parkoló kocsiban találták meg. Sokolowski a sajtóértekezleten elmondta, hogy a gyerek egészséges. Az őt elrabló férfit letartóztatták, állampolgárságára vonatkozó adatokat nem közöltek.

A Child Alert rendszernek 11 európai ország, valamint Kanada, Mexikó és az Egyesült Államok a tagja.


Fotó: Freedigitalphotos.net
Forrás: MTI


Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2015.04.17