Adománygyűjtés indul az új gyermekhospice számára

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Nem kisebb célt tűzött ki a Szemem Fénye Alapítvány, mint összefogni az egész országot a gyermekhospice ügyének támogatásáért. A szervezet nemrég jelentette be, hogy még idén elkezdődhet hazánk harmadik gyermekhospice házának megépítése Romonyán. A projekt megvalósulását egy országos roadshow-val kívánják támogatni. Új gyermekhospice házat építenének Romonyán
A pécsi székhelyű Szemem Fénye Alapítvány elsőként honosította meg a gyermekhospice szolgáltatást hazánkban, és évek óta dolgozik azon, hogy minél többen halljanak erről a kezdeményezésről. 2010-ben létrehozta a Dóri Házat, Magyarország első gyermekhospice házát, ahol azóta is térítésmentesen fogadják a gyógyíthatatlan beteg gyermekeket és családjaikat. A jelenlegi kereteket viszont kinőtték, így az alapítvány régóta dédelgetett álmát, azaz egy, a nemzetközi standardeknek és trendeknek is megfelelő gyermekhospice létesítményt szeretne létrehozni a Baranya megyei Romonyán. Nemcsak több férőhelyet, hanem korszerű terápiás részleget is kialakítanak majd a házban.

Adománygyűjtő körűt indul egy új gyermekhospice ház létrehozására
A szervezet igyekszik minden követ megmozgatni, hogy ez a terv még idén a megvalósulás útjára léphessen, és ehhez országos kampányba fog. Az alapítvány munkatársai egyéves adománygyűjtő körútra indulnak, ahol negyedéves turnusokban mindig 4-5 megyét jár végig autójuk. A falu- és városnapokhoz, valamint neves rendezvényekhez igazított állomásokon a forrásgyűjtésre és a tájékoztatásra fókuszálnak, hiszen egy olyan cél, egy olyan téma áll az ügy középpontjában, amely még mindig tabunak számít hazánkban.

Adománygyűjtő perselyeket helyeznek ki az országjáró roadshow-n
Országjáró roadshow-jukon közvetlen támogatásra nyílik lehetősége bárkinek. Adományperselyeket helyeznek ki, amelyeknél tetszés szerinti összeggel járulhatnak hozzá az emberek az új gyermekhospice ház tervének megvalósításához. Továbbá tárgyi felajánlásokat is szívesen fogad az alapítvány, melyeket értékesítve szintén a romonyai tervek kivitelezését támogathatják az adakozók, emellett a szervezet az önkéntesek jelentkezését is örömmel veszi.

Az adománygyűjtő körút során, a településen bármely üzlet, vagy magánszemély jelezheti igényét arra, hogy kihelyezné az adománygyűjtő perselyt, amelyeket átvehet a szervezet autójánál, ami adminisztrálásra kerül. Továbbá a kitelepülés helyszínén is gyűjtenek adományt és szívesen ellátogatnak oda is, ahova meghívják őket.

2016 júniusáig tart az országjáró, adománygyűjtő kampány
A május végén induló és egészen 2016 júniusáig tartó, nagyszabású kampány célja az országos méretű összefogás, amely felhívja a figyelmet arra, hogy Magyarországon is van hova fordulni, ha gyógyíthatatlan betegségben szenvedő gyermek van a családban.


Fotó: szememfenye.hu
Forrás: szememfenye.hu


Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2015.05.26