Ajándékdoboz: új közösségi adományozó pont Budapesten

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Ajándékdoboz: új közösségi adományozó pont Budapesten Vannak megunt dolgaid, ruhák, cipők, használati tárgyak? Ne dobd ki a kukába vagy foglald vele a helyet a lakásban, más még biztosan szívesen használná. Vidd el őket az Ajándékdobozba. Június elején egy új kezdeményezés indult útjára, mellyel a rászoruló családokat kívánják segíteni, a világ talán legtermészetesebb módján.

Hogy működik az Ajándékdoboz?
Az Ajándékdoboz működési elve meglehetősen egyszerű: a főváros egy adott pontján felállított Közösségi Adományozó Pontnál bárki leadhatja az általa már megunt, ám mások számára még hasznos holmiját, legyen az ruha, cipő, játék, könyv vagy bármilyen használati tárgy. Akinek pedig szüksége van a leadott tárgyakból valamire, az odamegy és hazaviszi.

Ajándékdoboz: új közösségi adományozó pont Budapesten

Nincs közvetítő cég vagy személy, nincsenek biztonsági őrök és térfigyelő kamerák sem – ezáltal pedig a kezdeményezés elindítói úgy vélik, eltűnik a távolság adományozó és kedvezményezett között, és maga az adományozás kellemes, átélhető, személyes és emberi élménnyé válik mindkét fél számára.

A bizalomra, becsületességre és jóhiszeműségre épülő adományozási modell Magyarországon egyelőre kísérleti stádiumban van, de ha beválik, akkor feltehetően az ország számos pontján lehet az Ajándékdobozzal találkozni.

Ajándékdoboz: új közösségi adományozó pont Budapesten

Hol található az Ajándékdoboz?
Az Ajándékdobozt Budapesten, az I. kerületben, a Mészáros utca 56-os számnál találod, az óvoda mellett.

Mit várnak az Ajándékdobozba?
Az első hét tapasztalatai alapján a szervezők az Ajándékdoboz blogján foglalták össze a legfontosabb tapasztalatokat - egyebek közt azt kérik, hogy inkább a minőség, semmint a mennyiség legyen fontos, továbbá, hogy élelmiszer-adományoknak nem megfelelő ez a fajta adományozási mód.

A kezdeményezés Facebook-oldalán azt is nyomon követheted, mi van éppen az Ajándékdobozban, és mik a legnépszerűbb adományok.

Fotók: Facebook/Ajándékdoboz

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2015.06.16