Füllyukasztás csecsemőkorban - tiltakozás indult ellene, mert kínzásnak tartják

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Füllyukasztás csecsemőkorban -  tiltakozás indult ellene, mert kínzásnak tartják Különös tiltakozás kezdődött Angliában, egyes szülők szerint kegyetlenség a kislányokkal szemben, hogy a szüleik kilyukasztatják a fülüket. Eddig több mint 40 ezer aláírás gyűlt össze az ügyben. Egy eléggé különös ügyben indult útjára egy tiltakozás Nagy-Britanniában, melyet eddig már több mint 40 ezren írtak alá – a témája ugyanis nem más, mint hogy tiltsák be azt, hogy a szülők önkényesen kilyukasztatják kislány babájuk fülét.

A petíciót egy Susan Ingram nevű blogger indította el, aki úgy véli, a babakori füllyukasztás a „gyerekek elleni erőszakos cselekedetek egy formája”, mellyel a szülők komoly fájdalmat okoznak és a gyermeküknek, ami félelmet kelt bennük, mindezt egy felesleges hóbort miatt, ami inkább a hiú apáról és anyáról szól, semmint a kicsiről.

Úgy véli, meg kellene szabni egy füllyukasztási minimum korhatárt – ám erre nem tesz javaslatot, azt a petíció címzettjére, Edward Timpson brit családügyi miniszterre bízná.

A füllyukasztás mint probléma tavaly kezdett fellángolni, amikor a kor ismert celebpárja, Kim Kardashian és Kanye West kislányuk, North West egyéves születésnapjára kilyukasztatták a fülét, a fülbevalós képet pedig természetesen a milliós rajongótáborukkal is megosztották.

A füllyukasztás ellenzői legfőképpen azt szokták kiemelni, hogy a szülőknek meg kellene várnia, amíg gyermekük elég idős lesz ahhoz, hogy maga döntse el, szeretne-e fülbevalót vagy sem.

A támogatói viszont azt mondják, a füllyukasztásnak nincs sok köze a szülők hiúságához, sokkal inkább a hagyományt követik.

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2015.06.18