9 naponta meghal egy gyermek, mert az autóban felejtik - Egy speciális gyermekülés megakadályozhatja!

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


9 naponta meghal egy gyermek, mert az autóban felejtik - Egy speciális gyermekülés megakadályozhatja! Kilenc naponta meghal egy gyermek amiatt, mert ott felejtik egy autóban. A tragikus kimenetelű eseteket elkerülendő kisgyermekek autóban felejtését megakadályozó gyermekülést dobott piacra egy amerikai cég. Az autós gyermekülés már kapható. Speciális biztonsági gyermekülést kezdett árusítani egy amerikai áruházlánc: a fejlesztés célja, hogy nagy melegben megakadályozza, hogy a szülők a forró autóban felejtsék a gyermeküket.

Hangjelzés figyelmezteti az autóvezetőt, ha nem kapcsolja ki a gyermek biztonsági övét
Az Evenflo Advanced SensorSafe babaülést a múlt héten kezdték árusítani a Walmart honlapján 149 dollárért (42 ezer forint). Az ülésbe szerelt vezeték nélküli chip hangjelzéssel figyelmezteti a sofőrt, ha az autó leállítását követően nem kapcsolják ki a gyermek biztonsági övét - olvasható a The Independent című brit napilap online kiadásában.

Kilenc naponta meghal egy gyermek, mert az autóban felejtik
"Ez a gyermekülés kizárja annak a lehetőségét, hogy egy kisgyermeket az autóba felejtsenek. Reményeink szerint soha senkinek nem lesz szüksége a SensorSafe rendszerre, ugyanakkor a valóság sajnos az, hogy kilenc naponta meghal egy gyermek amiatt, mert otthagyják egy járműben" - mondta a Walmart illetékese.

9 naponta meghal egy gyermek, mert az autóban felejtik - Egy speciális gyermekülés megakadályozhatja!
A biztonsági gyermekülés hangjelzéssel figyelmezteti a vezetőt, ha a motor leállítása után nem kapcsolja ki a biztonsági övet
   
Fotó: Independent
Forrás: MTI, Indenpendent


Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2015.07.28