Találtak Miskolcon egy 2,5 éves kisfiút - Az anyja nem akar tudni róla? (Frissítve!)

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Találtak Miskolcon egy 2,5 éves kisfiút - Az anyja nem akar tudni róla? (Frissítve!) Megtalálták annak a kisfiúnak az anyját, akit egy miskolci lakótelepen találtak, de sajnos nem sokkal jutottak előbbre az ügyben. A megyei rendőrség szóvivője a Tények Reggelnek elmondta, a kisfiú személyazonosságát lakossági bejelentés alapján állapították meg. (Utoljára frissítve 2015. október 22. 9:20 - Új fejlemények a cikk alján)

Megtalálták annak a kisfiúnak az anyját, akit egy miskolci lakótelepen találtak, de sajnos nem sokkal jutottak előbbre az ügyben. A megyei rendőrség szóvivője a Tények Reggelnek elmondta, a kisfiú személyazonosságát lakossági bejelentés alapján állapították meg.

Felhívták az anyát, de megszakadt a vonal
Ezt követően fel is hívták telefonon az anyát, de néhány másodperc múlva megszakadt a vonal, és azóta sem csöng ki. Így sem a kisfiú családi hátteréről, sem az eltűnés okáról nem sikerült eddig többet megtudni.

Találtak Miskolcon egy 2,5 éves kisfiút - Az anyja nem akar tudni róla? (Frissítve!)

Alig beszél, nincs rajta oltásnyom
Annyi bizonyos, hogy a fiú 2,5 éves, alig beszél, megtalálásakor csak ült a földön és sírt, de a szüleit nem szólongatta. Egyetlen furcsaság rajta, hogy nem találtak a karján oltásnyomot, holott ennyi idősen már átesnek a gyerekek a tbc, a torokgyík, a tetanusz és az agyhártyagyulladás elleni oltásokon.

Ugyanakkor dr. Bense Tamás gyermekorvos a Blikknek azt nyilatkozta, heg csak a BCG oltás után marad, valamint elképzelhető, hogy a kisfiú tud beszélni, csak ahhoz fel kell oldódnia, most az ijedtség miatt nem szólal meg.

Amennyiben a gyermek szülei nem kerülnek elő, a gyermekvédelmi hatóság megindítja az eljárást, és vagy intézetbe kerül, vagy nevelőszülőt keresnek neki.

Frissítés - 2015. október 22.
A police.hu közleménye szerint a rendőrségi felhívás eredményeként sikerült 2015. október 21-én sikerült azonosítani a két nappal korábban elhagyott miskolci kisfiú édesanyját. A nőt a Miskolci Rendőrkapitányságon állították elő, aki a kihallgatásán egymásnak ellentmondó érvekkel magyarázta tettét.

V. Renáta ellen kiskorú veszélyeztetése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatnak büntetőeljárást a Miskolci Rendőrkapitányságon - ezért a tettétért 1-től 5 évig terjedő szabadságvesztésre is ítélhetik.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított 2015. október 19-én 14 óra előtt Miskolcon felügyelet nélkül hagyta 2 és fél éves kisfiát, tettével így veszélyeztette a kicsi testi, értelmi, erkölcsi, érzelmi fejlődését. Később, a Stadion utcában járókelők találtak a síró és megrémült gyermekre, majd egy járókelő értesítette a rendőrséget.
 
Az Index úgy tudja, az anya tagadja, hogy ő hagyta volna magára a kisfiút - akiről időközben kiderült, hogy Gerzsonnak hívják -, és az élettársát hibáztatja a történtekért. A férfit - aki nem a gyermek vér szerinti apja - is kihallgatták, aki viszont azt állította, hogy a nő napokkal előtte eltűnt a kisfiúval, és ő sem tudta, hol vannak.

A Borsod-Abaúj Zemplén Megyei Kormányhivatal Gyámügyi és Igazságügyi Főosztályának vezetője, Battáné dr. Tóth Zita szerda délután azt nyilatkozta a Velvetnek, hogy Gerzsont ideiglenes hatállyal elhelyezték a befogadó otthonukba.A Miskolci Járási Hivatal Gyámügyi Osztálya 35 napon belül dönt arról, hogy a kisfiúval mi történjen - a lap információi szerint akár úgy is határozhatnak, hogy visszaadják őt a szülőknek. Az eljárás alatt ugyanis a szakemberek általában arra törekszenek, hogy a gyerek családtaghoz kerüljön.


Forrás: Blikk, Index, Hír24, police.hu
Fotó: Index

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2015.10.21