Levágatnád a hosszú hajad? Most daganatos kislányokon segíthetsz vele - Tudd meg, hogyan!

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Levágatnád a hosszú hajad? Most daganatos kislányokon segíthetsz vele - Tudd meg, hogyan! November 7-én és 8-án most te is sokat tehetsz a daganatos gyerekek lelki gyógyulásáért! A Jófodrászok.hu csapata olyan vállalkozó kedvű, önzetlen segítőket keres, akik szívesen ajánlanák fel hosszú hajukat a daganatos gyerekek gyógyulásáért! Részletek a cikkben. Nincs annál megrázóbb, mint amikor egy gyermek megbetegszik, és az életéért küzd. A gyógyulásban óriási szerepe van a lelki háttérnek. Amikor a kezelések során egy kislány elveszti a haját, szinte az utolsó csepp a pohárban. A fodrászok most összefogtak, hogy a szakma legnagyobb eseményén minél több hajat gyűjtsenek össze, amiből az onkológiai betegséggel kezelt kislányok részére parókákat készíthetnek.

Daganatos kislányoknál komoly lelki törést okoz a haj elvesztése
Magyarországon körülbelül 300 új daganatos betegséget diagnosztizálnak gyerekeknél, és mivel a betegség kezelése gyakran több évig is eltart, így átlagosan 500-550 gyereket kezelnek folyamatosan. A betegség nemcsak testi, de lelki erőpróba is, hiszen ezek a gyerekek kiszakadnak az otthonukból, az iskolából, a sportból, és gyakran a baráti programokon sem tudnak részt venni. Mégis az egyik legnagyobb trauma a kezelések során, főleg a kislányoknál, amikor elveszítik a hajukat. Ez az élmény teljes lelki törést okoz nekik, ami a gyógyulást is megnehezíti.

Ajánld fel hajadat a beteg kislányok gyógyulásáért!
A fodrászok most ismét összefogtak, hogy ezeken a beteg gyerekeken segítsenek, és minél több hajat gyűjtsenek össze, hogy parókákat készíthessenek nekik.
A november 7-8-án megrendezésre kerülő Beauty Trend Show-n, mely a szépségipar legnagyobb rendezvénye, várják azokat a nagylelkű, és hosszú hajjal rendelkező embereket, akik felajánlják a hajukat a beteg gyerekeknek.

Kérésük, hogy csak azok jelentkezzenek, akik legalább 25-30 centi hosszúságú tincset szeretnének levágatni a hajukból, mert ennél rövidebb hajat az elmúlt év sikeres akciójából következően már nagyon sokat összegyűjtöttek, de a kislányok mindannyian hosszú hajat szeretnének, mert többnyire a betegség előtt is ilyet viseltek.

A hajadért cserébe ingyen frizurát készít neked a Jófodrászok csapata
- Reméljük, hogy minél többen ajánlják fel hosszú hajukat, cserébe mesterfodrászaink olyan frizurát készítenek nekik, amilyet csak szeretnének! - mondja Perényi Ádám, aki a Jófodrászok (www.jfclub.eu) csapatával vállalta immár harmadik alkalommal, hogy az adományozó számára a rendezvény alatt bármilyen frizurát ingyen elkészít.

A levágott hajból Varga Jánosné és a Kyroline parókakészítői  - aki már az előző évben is sok parókát készítettek a daganatos betegséggel küzdő gyerekeknek - készítik majd el ismét a kívánt parókákat.

A parókákat az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítványon keresztül juttatják el a kis betegeknek.

- Kiemelkedő feladatunknak tekintjük a gyermekek gyógyulási esélyei érdekében az életminőségük javítását a hosszú és sokszor fájdalmas kórházi kezelések idején. Reméljük, hogy a Beauty-n az előző évhez hasonlóan ismét sokan vállalják, hogy segítenek a beteg gyerekeknek, és csatlakozva önkénteseink igen jelentős táborához, a későbbiek során is mellettünk maradnak, és velünk együtt segítenek ezeknek a gyermekeknek! - árulta el Dr. Bakó Katalin, az alapítvány kuratóriumi tagja.

Helyszín: Beauty Trend Show - JOY Anti-Ageing Show, Millenáris - Budapest
Időpont: 2015. november 7-8.

Még több infó: www.beauty-forum.hu
Fotó: Pixabay

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2015.11.05