Ezt az etetőszéket ne használd! Fel is borulhat vele a gyerek a Fogyasztóvédelem vizsgálata szerint

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Ezt az etetőszéket ne használd! Fel is borulhat vele a gyerek a Fogyasztóvédelem vizsgálata szerint Etetőszékeket, pelenkázó lapokat és pelenkákat vizsgált a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság, ötből 2 etetőszék, tízből 1 pelenkázó lap nem felelt meg a biztonsági követelményeknek, a kifogásolt termékeket a hatóság kivonta a forgalomból. Etetőszékeket, pelenkázó lapokat és pelenkákat vizsgált a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság, ötből 2 etetőszék, tízből 1 pelenkázó lap nem felelt meg a biztonsági követelményeknek, a kifogásolt termékeket a hatóság kivonta a forgalomból, közölte az MTI.

A hatóság keddi közleménye szerint a jelenlegi vizsgálat elsődleges célja volt a nem biztonságos magas etetőszékek, illetve a pelenkázók részét képező nem biztonságos pelenkázó lapok/alátétek forgalomból történő kiszűrése.

Balesetveszélyes etetőszékek
A magas etetőszékek esetében a termékbiztonsági vizsgálatok a termékek szerkezeti felépítésére (lyukak, rések, nyílások) és a stabilitásának (előre, hátra és oldalirányban) vizsgálatára, valamint a lábtartó és a vízszintes keretelemek terheléses vizsgálatára irányultak. Közleményük szerint az 5-ből 2 kifogásolt magas etetőszék stabilitása nem megfelelő, hátrafelé felborulhat.

Ez a probléma a pelenkázó lappal
A vizsgált 10 db pelenkázó lap esetében az egészségre káros ftalát tartalmat vizsgálták a szakemberek. A kifogásolt pelenkázó lap anyagában a megengedettnél nagyobb mennyiségben volt jelen az úgynevezett DEHP (Di-(2-etilhexil)-ftalát), így a termék szintén súlyos kockázatot hordoz.

Eldobható pelenkákat is vizsgáltak
Az egyszer használatos pelenkák esetében elvégzett, 6 terméket összehasonlító vizsgálaton a szakemberek megállapították: az olcsóbb termékek egyértelműen kisebb nedvszívó képességgel rendelkeznek, míg a két drágább termék kiugróan magas folyadékmegkötő képességgel rendelkezik. Van olyan pelenka, ami kétszer annyi nedvességet képes felfogni, mint a többi forgalomban lévő.

A vizsgált termékek teljes listája a hatóság honlapján olvasható »

Forrás: MTI/NFH

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2015.11.11