Villamosmegállóban született kisbaba életét mentette meg két rendőr Miskolcon

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Villamosmegállóban született kisbaba életét mentette meg két rendőr Miskolcon A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei rendőrök egy miskolci villamosmegálló mellett született csecsemő életét mentették meg szombaton éjjel, adta hírül a police.hu. A rendőrök egy miskolci villamosmegálló mellett született csecsemő életét mentették meg szombat éjjel, adta hírül a police.hu.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányságra 2016. január 2-án 23 óra 45 perckor érkezett bejelentés, amely szerint a diósgyőri Árpád úton lévő egyik villamosmegállónál egy nő szül.

A nadrágjában volt a baba
A megállóhoz legközelebb tartózkodó járőrpáros néhány percen belül a helyszínre érkezett, ahol azt tapasztalták, hogy a megálló melletti gyalogos-átkelőhelyen egy nő áll, akinek lehúzott nadrágjában már benne volt az újszülött gyermek.

Villamosmegállóban született kisbaba életét mentette meg két rendőr Miskolcon

A rendőrök ellátták a babát és a mamát is
Az egyik rendőr ekkor haladéktalanul hozzálátott a csecsemő légutainak megtisztításához, amelynek eredményeként a gyermek felsírt, életfunkciói helyreálltak. Eközben másikuk az anyát védte a kihűléstől a szolgálati gépjárműből kivett pléddel.

A rendőrök által megtett elsődleges intézkedéseket követően a mentőszolgálat munkatársai is a helyszínre érkeztek, akik folytatták az anya és gyermeke ellátását, majd őket a járőrök kíséretében kórházba szállították.

Megszólalt a járőr
A Bors magazinnak az egyik járőr, Farkas Tamás elmondta, hogy az anya a kiérkezésukkor zavartan viselkedett és a csecsemőt a mínusz 14 fokos hidegben lényegében a villamossíneken állva szülte meg. A rendőrök igyekeztek úgy ellátni a kisbabát, hogy a köldökzsinór ne sérüljön, azt csak a kórházban vágták el az orvosok.

- Megrendítő és egyben megható pillanat volt. Míg élünk, nem felejtjük el - idézte fel Farkas Tamás járőr.

A Bors információi szerint a kis Ricardo jól van, de édesanyja nem biztos, hogy megtarthatja a babát, mivel még mindig zavartan viselkedik.

Forrás: police.hu, Borsonline

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2016.01.04