Újraélesztette egy anyuka a 3 hónapos kisbabáját egy budapesti téren! Telefonon segítették a mentősök

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Újraélesztette egy anyuka a 3 hónapos kisbabáját egy budapesti téren! Telefonon segítették a mentősök Nincs is annál nagyobb ijedelem egy kisgyermekes családban, mint hogy a pici baba egyszer csak nem lélegzik és sürgősen tenni kell valamit. Ez történt egy budapesti anyukával is, aki sírva hívta fel a mentőket, hogy segítsenek rajta - hogy mi történt ezt követően, az az Országos Mentőszolgálat Facebook-posztjából derült ki. Nincs is annál nagyobb ijedelem egy kisgyermekes családban, mint hogy a pici baba egyszer csak nem lélegzik és sürgősen tenni kell valamit. Ez történt egy budapesti anyukával is, aki sírva hívta fel a mentőket, hogy segítsenek rajta - hogy mi történt ezt követően, az az Országos Mentőszolgálat Facebook-posztjából derült ki.

"A Központi Irányítócsoport mentésirányítójához a minap egy édesanya sírva telefonált, hogy az alig három hónapos gyermeke nem lélegzik. Az ijedtség jogos volt, hiszen anya és csecsemője éppen Budapest XVIII. kerületének egyik forgalmas csomópontjánál, a Béke téren voltak. Az édesanya miután tárcsázta a 104-et, bajtársunk elmondta a teendőket. Mivel pontosan követte az irányító higgadt és szakszerű utasításait, megkezdte gyermeke újraélesztését, és így a befújás után újraindult a csecsemő légzése.

Tanulsága az esetnek, hogy bármennyire is kilátástalannak tűnik a helyzet, az ijedtség ellenére nem szabad pánikba esni, hanem pontosan, visszakérdezés nélkül követni kell az utasításokat. A mentőegységek perceken belül a helyszínen voltak és stabilizálták a csecsemő állapotát.
A mentésirányító bajtársunknak és az édesanyának, valamint az M:70-es és a M:603-as egységeknek gratulálunk, a gyermeknek pedig hosszú, egészséges, boldog életet kívánunk" - áll a közösségi oldalon hétfőn közzétett posztban.

Te tudod, mit kell tenned az újraélesztés során? Korábbi cikkünkben Hekkel Zoltán mentőtiszt részletesen leírta, milyen esetben van szükség újraélesztésre, mit kell tenned a csecsemővel, kisgyermekkel azért, hogy megmentsd az életét.
Olvasd el most és mentsd el jól, hogy szükség esetén alkalmazni tudd - Újraélesztés menete csecsemőknél, kisgyermeknél: ezt kell tenned lépésről lépésre - A mentőorvos tanácsai »

Forrás: Facebook/Országos Mentőszolgálat
Fotó: Pixabay

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2016.02.17