Ezért ne hagyd magára egy pillanatra sem a kisbabád fürdetés közben! Meghalt egy 7 hónapos kisfiú

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Ezért ne hagyd magára egy pillanatra sem a kisbabád fürdetés közben! Meghalt egy 7 hónapos kisfiú Sokszor elég egy pillanat ahhoz, hogy tragédia történjen, hiába hiszi azt az ember, hogy minden óvintézkedést megtett ellene. Mint történt az nemrégiben, amikor is egy 7 hónapos kisfiú belefulladt a fürdetővízbe, miközben édesanyja pár percre magára hagyta. Sokszor elég egy pillanat ahhoz, hogy tragédia történjen, hiába hiszi azt az ember, hogy minden óvintézkedést megtett ellene. Mint történt az nemrégiben, amikor is egy 7 hónapos kisfiú belefulladt a fürdetővízbe, miközben édesanyja pár percre magára hagyta.

Az eset Írországban történt, a 33 éves, 3 gyermekes anyuka, Joanne Pedlow elmondása szerint éppen 7 hónapos kisfiát, Alexet fürdette, amikor eszébe jutott, gyorsan kifut a konyhába, hogy felrakjon egy kancsó teavizet forrni. Úgy gondolta, nem lesz probléma, hiszen a kisbabáját biztonsági fürdetőülésben mosdatta (ez hasonlatos egy babahinta üléséhez, az alján pedig tapadókorongok vannak, melyekkel a fürdőkádba rögzíthető - a szerk.), a víz pedig amúgy is csak a kicsi köldökéig ért. Ráadásul ott tartózkodott a fürdőben, a baba mellett 2 éves kislánya, Lily is, így a pici nem volt egyedül.

Ezért ne hagyd magára egy pillanatra sem a kisbabád fürdetés közben! Meghalt egy 7 hónapos kisfiú
A képen látható ülésfajtában volt a kicsi Alex a kádban (a márka és a gyártó nem derült ki a meghallgatáson)

Azt azonban sajnos nem vette számításba, hogy pont ebben a pillanatban néz be hozzá az öccse és annak párja, akikkel beszélgetésbe elegyedett - és csak Lily sikolyára kapott észbe, hogy valami nagy baj lehet. Amikor berontott a fürdőszobába, a kisfiút arccal a vízben találta, csak a kis feneke látszott ki a fürdetőhabos vízből - és nem volt az ülésében.

- Alex a korához képest nagy és nehéz baba volt, szerintem valamelyik játékáért előrenyúlhatott a kádban, az ülés pedig ettől felborult és ő kicsúszott belőle - idézte fel könnyek között az édesanya a bíróság előtt.

Természetesen Joanne próbálta újraéleszteni a kisbabáját és a mentőket is kihívta, ők azonban már nem tudták kitapogatni a kis Alex pulzusát. Bár bevitték a közeli Royal Victoria Kórházba, és négy napig küzdöttek az életéért, végül anyukája karjai közt örökre elaludt. Az orvosok szerint súlyos agyi sérüléseket szenvedett, agya nem jutott elég oxigénhez és közvetlenül a fulladás okozta a halálát.

Alex szülei felajánlották fiuk több szervét - máját, mindkét veséjét és a szívét is - szervátültetésre, hogy ezzel beteg kisbabákon segíthessenek.

A meghallgatás végén (a tragédia tavaly januárban történt és néhány hete kellett a szülőknek bíróság elé állniuk - a szerk.), a törvényszéki szakértő nyomatékosan felhívta minden szülő figyelmét arra, hogy soha egyetlen pillanatra se hagyják magukra a gyermeküket a fürdővízben, még akkor sem, ha úgy gondolják, hogy nem lehet baj.

- Remélhetőleg ez a tragikus eset elrettentő például szolgál minden szülőnek, és nem kell átmenniük azon a borzalmon, hogy ily módon veszítsék el a gyermeküket - tette hozzá Suzanne Anderson.

Forrás, fotók: parenting.com, belfasttelegraph.co.uk

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2016.03.10