A család kutyája mentette meg a cukorbeteg kisfiú életét az éjszaka közepén! Az édesanya mesélte el a történteket

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


A család kutyája mentette meg a cukorbeteg kisfiú életét az éjszaka közepén! Az édesanya mesélte el a történteket A cukorbeteg kisfiút a család labradorja mentette meg! Az egész család mélyen aludt, amikor a hétéves kisfiú vércukorszintje vészesen zuhanni kezdett. A történet külön érdekessége, hogy a kutyát Jedinek, a szerencsés kisfiút pedig Luke-nak hívják... A család labradorja mentette meg a cukorbeteg kisfiút! Már az egész család aludt, amikor a hétéves kisfiú vércukorszintje vészesen zuhanni kezdett.
A történet külön érdekessége, hogy a kutyát Jedinek, a szerencsés kisfiút pedig Luke-nak hívják...


A speciálisan kiképzett kutya képes jelezni, ha a gyerek vércukra zuhanni kezd
A hétéves Luke 1-es típusú cukorbetegségel éli mindennapjait. Egyik este, mielőtt a szülők a megszokott módon nyugovóra tértek volna, a fiúcska vércukorszintjével még minden rendben volt. Aztán az éjszaka közepén egyszer csak hirtelen zuhanni kezdett, anélkül hogy bárki is tudott volna a dologról...
Egyvalaki a családban azonban igenis éber volt: a család hűséges kutyája, Jedi. Dottie, az édesanya Facebookon közzétett beszámolójából megtudhattuk, hogy a speciálisan kiképzett kutya már máskor is észrevette, ha a kisfiúnak kezdett leesni a vércukra - sőt, sokszor előbb is, mint azt a készülék kijelezte volna.

A lenti fotó elkészítése előtt 5 perccel még az édesanya és az édesapa is mélyen aludtak, mit sem sejtve a közelgő veszélyről.

A család kutyája mentette meg a cukorbeteg kisfiú életét az éjszaka közepén! Az édesanya mesélte el a történteket
Jeddi, aki megmentette a kisfiút, Luke, aki ekkor még magához sem tért és az alacsony értéket mutató vércukormérő

A kutya riasztotta az édesanyát, így elkerülték, hogy komolyabb baj legyen
Szerencsére az ügyes labrador megérezte, hogy a kisfiúval gond van, ezért beszaladt a szülők hálószobájába, és azonnal riasztotta az édesanyát. Ráfeküdt az anyuka mellkasára és hangosan jelezni kezdett. Az anya csak nagy nehezen ébredt fel, de a kutya addig nem hagyta őt békén, amíg az anya teljesen magához nem tért. Ekkor az előre betanított speciális mozdulatokkal az anyuka tudtára adta, hogy Luke vércukrával baj van.

Az édesanya álmából riadva nagy nehezen felfogta, hogy vészhelyzet van, sőt azt is tudta, hogy a fiú vércukra percről-percre zuhan. Gyorsan szőlőcukrot adott a gyereknek, hogy minél hamarabb magához térjen. Addig is, amíg az hatott, elkészítette a fenti képet, amit később aztán kitett a Facebookra, hogy felhívhassa mások figyelmét az 1-es típusú cukorbetegség veszélyeire.

Egyes kutyafajták (labrador, golden retriver) képesek felismerni a test jelzéseit, amikor zuhan a vércukorszintjük, míg más kutyák pedig felismerik a rákos betegeket már akkor, amikor az illető még mit sem sejt az állapotáról.

Forrás: Külföld / Huffington Post
Fotó: Facebook/Saving Luke

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2016.03.11