A kistarcsai szobafestő apuka tovább jótékonykodik: rászoruló kórházak kórtermeit festené ki ingyen

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


A kistarcsai szobafestő apuka tovább jótékonykodik: rászoruló kórházak kórtermeit festené ki ingyen "Óriási hírem van! Segítséget kaptam, hogy folytassam a munkát, amit elkezdtem" - írta lelkesen Facebook oldalán a 25 éves szobafestő apuka, aki rendkívüli nagy népszerűségnek örvend azóta is kivételes kórházi akciója miatt. A hálás szülő eredeti ötlete mára már mozgalommá kezdi kinőni magát. A 25 éves apuka pedig megállíthatatlan... Szülők, nővérek, orvosok és mindenki a legnagyobb elismeréssel beszél Lakatos Norbiról, a 25 éves szobafestő apukáról, akit hirtelen kapott fel a Facebook közönsége. Norbi azzal lett rendkívül népszerű, hogy hálája jeléül nemrég kifestette a kistarcsai kórház egyik szobáját. A fiatal apuka azóta is folyamatosan kapja a lelkesítő sorokat, az elismerő gratulációkat és a további biztatásokat. A legújabb fejleményekről, ami lassan már mozgalommá kezdi magát kinőni, őt személyesen kérdeztük.

A kistarcsai szobafestő apuka tovább jótékonykodik: rászoruló kórházak kórtermeit festené ki ingyen


Az apuka nem gondolta volna, hogy karitatív akciója ilyen népszerű lesz
"Óriási hírem van! Segítséget kaptam, hogy folytassam a munkát a kistarcsai kórházban! A koraszülött osztályt festhetem ki Forgács Balázs segítségével, aki a szinvarazs.hu festék webshop tulajdonosa. Szeretnék más kórházakban is festeni, ahol kérik segítségemet! Írjátok meg nekem, hol fogadnák még szívesen a munkát. Remélem minden kórházhoz eljut az ötlet, ahova csak kell!" - ilyen örömteli sorokkal írta ki március 11-én felhívását Norbi a Facebookon.
Azóta természetesen már a koraszülött osztályt is kifestette, és a következő munkát tervezgeti.

Lakatos Norbi 25 éves apuka a civil életben szobafestő. Kislányát még februárban kezelték az orvosok a kistarcsai Flór Ferenc kórházban. Norbi a sikeres kórházi kezelése után úgy döntött, hogy felajánlja szakmai segítségét a kórháznak és kifest egy szobát vagy irodát.

- Röviddel azután, hogy kifestettem a kórház egyik irodáját, összehozott a sors Forgács Balázs vállalkozóval, egy csupaszív fiatal sráccal, aki felajánlotta nekem a segítségét. Azzal biztatott, hogy ő majd biztosítja a kellő mennyiségű festékanyagot az én karitatív festési akciómhoz, én pedig fessek ott, ahol a legnagyobb szükség van rá. Nagyon megörültem, mert így folytathatom, amit elkezdtem! Szívből örülnék neki, ha az ötletem mozgalommá tudná kinőni magát - mondja a tettrekész Norbi, aki éppen csak egy rövidke szünetet tartott munka közben, hogy a Szülők Lapja kérdéseire válaszoljon.

A kistarcsai szobafestő apuka tovább jótékonykodik: rászoruló kórházak kórtermeit festené ki ingyen
Lakatos Norbi és Forgács Balázs egymásra találtak, innen már nem állítja meg őket semmi.

Pénzt is ígértek neki a munkájához, de azt elutasította
Bár Norbi jelenleg nem rendelkezik állandó munkahellyel és éppen azon dolgozik, hogyan tud a saját lábára állni, nem fogad el pénzt a jótékonysági munkájáért.

- Kaptam anyagi felajánlást is, de én azt eleve elutasítottam. Pontosabban azt mondtam a kedves felajánlóknak, hogy a pénzösszeget inkább adják oda a kórháznak - meséli nekünk Norbi.

Népszerűsége egyébként akkor ugrott nagyot, amikor az egyik kereskedelmi rádió reggeli adásában Bochkor Gábor, a népszerű rádiós műsorvezető faggatta. Bochkor Gábor arról is kérdezte őt, hogy szeretné-e a folytatni az akcióját, amire ő kapásból rávágta: "Ha a sors úgy akarja, akkor igen." A legtöbb felajánlás ezután az adás után érkezett hozzá, ekkor került csak igazán a figyelem középpontjába a fiatal apuka.

Már alig várja, hogy festhessen a többi kórházban is
Az első kórházfestési akciójának, amiről a saját Facebook oldalán is beszámolt, több mint 30 000 megosztása volt és 10 060 like-ot kapott - annyira nagyon megragadta a hétköznapi emberek figyelmét.

- Mindenki tisztában van vele, hogy milyen rossz állapotok uralkodnak az egészségügyben, és ezzel most nem politizálni akarok. Ha a civilek segíteni szeretnének egy-egy kórháznak vagy egészségügyi intézménynek,  mert azért sok ilyen jószándékú ember van, akkor az csak nehezen tud megvalósulni, mert a körülményes bürokrácia miatt túl hosszú az átfutási idő - mondja a fiatal apuka. - Szerintem azért tetszett annyira az embereknek, amit csinálok, mert én fogtam, kitaláltam és azonnal véghezvittem, amit akarok - teszi hozzá.

- Holnap fejezem be a kistarcsai koraszülött részleget. Azután pedig várom, hogy a nyilvános felhívásom után írjanak nekem a kórházak - mondja Norbi.

És hogy mi alapján fog a kórházak között a karitatív szobafestő választani? Norbi elmondta, hogy a jelentkezéshez képet is kér, és természetesen a legrosszabb állapotú kórházzal kezd majd.

Lakatosék 15 hónapos kisbabájának mára kutya baja, a kislány betegsége szerencsére mára már a múlté. Norbiék által viszont egy új mozgalom indult útjára, amiért a kórházak, a dolgozók, a kis betegek is vele együtt mi is nagyon hálásak vagyunk!

Fotók: Facebook/Lakatos Norbert

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2016.03.22