Örökbe akarták fogadni, helyette elvették nevelőszüleitől a 3 éves Botondot - Nem hiszed el, mi volt az oka!

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Örökbe akarták fogadni, helyette elvették nevelőszüleitől a 3 éves Botondot - Nem hiszed el, mi volt az oka! Elszakították nevelőszüleitől a 3 éves Botondot - a nevelőszülők szívesen örökbe fogadták volna a kisfiút, akit három hónapos kora óta neveltek, ám kérelmüket elutasították. Az indok egyszerre felháborító és nevetséges. Elszakították nevelőszüleitől a 3 éves Botondot - a nevelőszülők szívesen örökbe fogadták volna a kisfiút, akit három hónapos kora óta neveltek, ám kérelmüket elutasították. Az indok, amit a hatályos jogszabály is kimond: túl nagy, több mint 45 év a korkülönbség a leendő szülők és az örökbe fogadandó gyermek között.

Másik nevelőszülőkhöz adták
Éppen ezért a gyermekvédelmi szakszolgálat úgy vélte, más megoldást kell keresniük a gyermek elhelyezésére - azóta el is vették a debreceni házaspártól a kisfiút és másik nevelőszülőknél helyezték el. A családnak azt mondták, azért volt erre szükség, mert veszélyeztették az örökbefogadást azzal, hogy a nyilvánossághoz fordultak.

- Mi ebbe nem szeretnénk belenyugodni, mert a vérszerinti szülők, a nagymama is, meg mi is azt szeretnénk, ha itt maradna a gyerek - mondta a TV2 Tények kamerájának Németi Rozália nevelőszülő.

Örökbe akarták fogadni, helyette elvették nevelőszüleitől a 3 éves Botondot - Nem hiszed el, mi volt az oka!

A vér szerinti nagymamát is elutasították
Nem csak őket, de a kisfiú vér szerinti nagymamáját is elutasította a gyámhivatal.

- Azt mondták nekem, hogy semmi közöm a gyerekhez! Erre visszakérdeztem: hát ez olyan, mintha meg volnék halva? Erre azt mondták igen - idézte fel a nagymama, Bráner Sándorné a riportban.

És ha ez még mind nem elég, a Németi házaspár óvodapedagógus lánya szintén adoptálta volna Botondot - de szintén elutasították kérelmét.

Nem tudni az okot
Az illetékes gyermekvédelmi szakszolgálat a Tények megkeresésére elmondta, a fenntartótól nem kaptak engedélyt nyilatkozattételre, de később válaszolnak majd a felmerült kérdésekre.

Forrás, fotó: TV2 Tények

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2016.05.11