Ezért ne hagyd, hogy a gyermeked felmásszon a szekrényre! Így halt meg egy 22 hónapos kisfiú

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Ezért ne hagyd, hogy a gyermeked felmásszon a szekrényre! Így halt meg egy 22 hónapos kisfiú Nemrégiben járta be a világot a hír, miszerint otthoni balesetben elhunyt egy 22 hónapos kisfiú. A fiúcska felmászott egy több fiókos komódra, mire az ráborult és a gyermek az ütést nem élte túl. Nem ez volt az egyetlen eset - sajnos nagyon gyakori haláloknak számít a 0-10 éves korosztályban. Nemrégiben járta be a világot a hír, miszerint otthoni balesetben elhunyt egy 22 hónapos kisfiú. A fiúcska felmászott egy több fiókos komódra, mire az ráborult és a gyermek az ütést nem élte túl. Nem ez volt az egyetlen eset - sajnos nagyon gyakori haláloknak számít a 0-10 éves korosztályban.

A kis Ted McGee halála ismételten felhívta arra a figyelmet, milyen fontos lenne az összes bútort, különösen amire a gyerekek előszeretettel másznak fel, a falhoz rögzíteni. Bár a nagyobb bútorgyártók eleve csomagolnak a szekrényekhez és komódokhoz falhoz rögzítő szettet, a szülők többsége ezeket az alkatrészeket kicsomagolatlanul hagyja, mondván, úgysem lehet baj.

Elkerülhető lenne a tragédia
Az Amerikai Fogyasztóvédelmi Hatóság (CPSC) egy poszteren is összefoglalta a legfontosabb tudnivalókat - adataik szerint minden második héten hasonló okból hal meg egy kisgyermek az Egyesült Államokban, pedig néhány egyszerű szereléssel elkerülhetők lennének a hasonló tragédiák.

Ezért ne hagyd, hogy a gyermeked felmásszon a szekrényre! Így halt meg egy 22 hónapos kisfiú

Mindemellett egy ijesztően érzékletes videót készítettek, melyben bemutatják, milyen erőviszonyok hatnak, amikor egy kisgyermek a kihúzott fiókon állva igyekszik felmászni egy komódra - és hogy milyen könnyen fel tud borulni egy ilyen bútor.



Forrás: parenting.com, cpsc.gov

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2016.05.12