Megúszhatja a gyerekverést, mert a kisfiú túl kicsi, hogy elmondja, mit tett vele a bébiszitter

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Megúszhatja a gyerekverést, mert a kisfiú túl kicsi, hogy elmondja, mit tett vele a bébiszitter Szülőként az ember nem nagyon meri rábízni idegenre a gyermekét, de vannak helyzetek, amikor kénytelen megtenni. Ilyenkor jó ötlet bébiszittert fogadni, aki bár nem családtag, de azért remélhetőleg a szakmájából kifolyólag tudja, hogyan kell egy kisbabával bánni. Sajnos ennek ellenkezőjére utal az a szörnyű eset, ami még márciusban történt, de most született bírói döntés az ügyben. Szülőként az ember nem nagyon meri rábízni idegenre a gyermekét, de vannak helyzetek, amikor kénytelen megtenni. Ilyenkor jó ötlet bébiszittert fogadni, aki bár nem családtag, de azért remélhetőleg a szakmájából kifolyólag tudja, hogyan kell egy kisbabával bánni.

Sajnos ennek ellenkezőjére utal az a szörnyű eset, ami egy oregoni pár egyéves kisfiával esett meg még márciusban. A kis Jacob szülei, Joshua Marbury és Alicia Quinney kettesben szerették volna tölteni az estét, ezért egy gyermekvigyázót fogadtak. Amikor hazaértek a randevúról, megdöbbenve tapasztalták, hogy kisfiuk ordítva sír - miközben a bébiszitter mélyen alszik a kanapén.

Jacob arcán és testén a zúzódások másnapra váltak láthatóvá, ezért a szülők feljelentést tettek a közeli rendőrőrsön. Ám az egyértelmű bántalmazási jelek ellenére a rendőrség nem indított eljárást a bébiszitter ellen, a szülők kérelmét pedig a hírek szerint május 20-án, múlt pénteken elutasították. Állítólag egy 2012-es törvényre való hivatkozással, amely a bántalmazót védi - és ezáltal megnehezíti a bántalmazási esetek felgöngyölítését - olyan esetekben, ahol az érintett nem tudja a saját szavaival elmondani, mi történt.

Megúszhatja a gyerekverést, mert a kisfiú túl kicsi, hogy elmondja, mit tett vele a bébiszitter
A kis Jacob és anyukája - A kisfiú a bántalmazási sérülésekkel

A szülők a helyzetbe nem nyugodtak bele: az édesapa a Facebookhoz fordult, kiposztolta kisfia fotóját és már lassan 300 ezer megosztásnál tart a fehívása:

- Általában a családi ügyeinket nem szoktam kiteregetni a nyilvánosság előtt, mivel nem igénylem ezt a fajta figyelmet. De ez most más. Két hónappal ezelőtt az egyéves kisfiamat megpofozta a bébiszitter (a nevét nem akarom kiírni), az arcának a jobb oldalán. Több orvos is egybehangzóan állította, hogy a fiam arcán tenyérnyom látható, az ügyben eljáró nyomozó pedig azt is hozzátette, ebbe akár bele is halhatott volna a fiam. Ráadásul több napnyi, ha nem egy egész hétnyi kényszerszabadság után, amikor is próbáltam az ügyben előbbre jutni, még a bántalmazó is elismerte tettét. DE MÉGSEM tartóztatták le, mert először peres eljáráson be kell bizonyítani a bűnösségét, MIELŐTT börtönbe küldik [...] Tehát KÉT HÓNAPNYI várakozás után csak annyit tudunk, hogy az ügyet ejtették, mert az egyéves kisfiam nem tudja szavakkal elmondani, hogy bántották és mert nem látszik rajta, hogy fáj neki az ütés, illetve azt sem tudni, hogy az illető szándékosan okozta neki a sérüléseket  [...] Egy halott ember, aki a bántalmazásba hal bele, az sem tudja elmondani, mi történt vele, mégis per lesz az ügyből. Akkor a kisfiam miért kivétel? Ő él, csak elmondani nem tudja, ami történt! [...] Valamit tenni kell. SENKI nem üthet meg egy gyereket és úszhatja meg, csak azért, mert a gyerek még túl kicsi ahoz, hogy beszélni tudjon. Kérem, ossza meg mindenki - írta.

Azóta rengeteg portál és több híradó is foglalkozott az üggyel, a Facebookon pedig mozgalmat indítottak "igazságot Jacobnek" hashtaggel.

Forrás: dailymail.co.uk
Fotók: Facebook/Joshua Marbury

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2016.05.23