Kiderült, mibe halt bele a recski kisbaba! A rendőrség előzetes letartóztatásba helyezte az édesapát

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Kiderült, mibe halt bele a recski kisbaba! A rendőrség előzetes letartóztatásba helyezte az édesapát Előzetes letartóztatásba helyezte a Recsken csütörtökön elhunyt két hónapos kisfiú édesapját az Egri Járásbíróság vasárnap - tájékoztatta az Egri Törvényszék sajtótitkára az MTI-t. Előzetes letartóztatásba helyezte a Recsken csütörtökön elhunyt kéthónapos kisfiú édesapját az Egri Járásbíróság vasárnap - tájékoztatta az Egri Törvényszék sajtótitkára az MTI-t.

A kisbaba életét már nem lehetett megmenteni
Hoszné Nagy Tímea közlése szerint a 21 éves fiatalember június 1-jén délután egyedül volt otthon gyermekével, amikor nyugtató hatása alatt elejtette őt. A gyermek hassal a kályha szélének, fejjel a kályha tetejének esett, majd a földre esve feje egy téglának csapódott.

A gyanúsított és időközben hazaért élettársa úgy ítélte meg, hogy a gyermek nem szorul orvosi ellátásra. A hajnali órákra azonban a kisfiú rosszul lett, ekkor orvoshoz mentek vele, de az életét már nem tudták megmenteni.

Az apa letartóztatásba került, az anya szabadlábon védekezhet
Az elsődleges orvosi szakvélemény szerint a halál koponyatörés miatt állt be, melynek balesetszerű bekövetkezése az orvosszakértő szerint kizárható.
Az apa cselekménye gondatlanságból elkövetett emberölésnek és segítségnyújtás elmulasztásának minősülhet. Az anya esetében az ügyészség kényszerintézkedés elrendelését nem indítványozta, ő szabadlábon védekezhet.

A nyomozási bíró határozatának indokolásában kifejtette, hogy az apa vonatkozásában fennáll a bűnismétlés veszélye. A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság gondatlanságból elkövetett életveszélyt okozó testi sértés vétsége miatt is nyomozást folytat ellene, mivel nagyobb gyermeke a szülő miatt tavaly tavasszal két hónap alatt háromszor szenvedett életveszélyes fejsérüléseket.

A bíróság döntését az ügyész tudomásul vette, az ellen a gyanúsított és védője enyhébb kényszerintézkedés - házi őrizet - alkalmazása végett jelentettek be fellebbezést.

Mint ismert:
Korábbi cikkünkben mi is megírtuk, hogy elhunyt egy kéthónapos csecsemő Recsken, akit 2016. június 2-án, csütörtökön reggel vittek el orvoshoz a szülei. Halált okozó testi sértés megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak ellenük pénteken. A múlt heti közlemény szerint "idegenkezűségre utaló körülmény" merült fel, ezért a 19 éves anyát és a 21 éves apát őrizetbe vették, és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat.

Lázár Levente, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-nek akkor elmondta: a szülők a gyermek "nehéz légzése" miatt keresték fel az ügyeletet. A látható külsérelmi nyomokkal kapcsolatban azt mondták, a kicsi kiesett a babakocsiból, később azonban beismerték, hogy az ő hibájukból vesztette életét.

Forrás: MTI 2016. június 5.
A fotó csak illusztráció: Pixabay

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2016.06.06