Tragédia történt a strandon: meghalt egy 4 éves kisfiú - Órákig próbálták újraéleszteni

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Tragédia történt a strandon: meghalt egy 4 éves kisfiú - Órákig próbálták újraéleszteni Borzasztó tragédia történt: meghalt egy 4 éves kisfiú a párkányi strandon. Az eset még múlt szombaton történt, a hírek szerint a kis Viktor édesapjával játszott a vízben, amikor rosszul lett. Halálát a feltételezések szerint úgynevezett száraz fulladás okozta. Borzasztó tragédia történt: meghalt egy 4 éves kisfiú a párkányi strandon. Az eset még múlt szombaton történt, a hírek szerint a kis Viktor édesapjával játszott a vízben, amikor rosszul lett.

- Az én tudomásom szerint, a Csillag medencében az édesapja játszott a négyéves kisfiúval. A vízbe dobálta a fiát, és a gyermek többször lesüllyedt a víz alá és közben ivott egy kicsit a vízből. Egy idő után azt mondta az apukájának, hogy nem érzi jól magát. Kimentek a medence széléhez, ahol már nagyon rosszul érezte magát a gyermek. Ezt követően az apuka az ölében vitte oda a szolgálatot teljesítő vízi mentőkhöz. Ezután a gyermek elveszítette az eszméletét. A mentők elkezdték az újraélesztését és hívták a gyorsmentőket, akik 10 percen belül érkeztek ki - mondta a Vadas fürdő igazgatója, Hogenbuch Endre a bumm.sk szlovák portálnak.

2 órán át próbálták megmenteni az életét
Mindemellett hozzátette azt is, úgy érzi, a fürdő nem hibázott, minden törvényt betartanak a fürdő üzemeltetésében, vannak úszómestereik és speciálisan képzett vízi mentőik is. A mentősök 2 órán át küzdöttek a kisfiú életéért, de nem tudták megmenteni.

Újraélesztés menete babáknál, gyermekeknél - ezt kell tenni lépésről lépésre, kattints »

A čas.sk úgy értesült, a kisfiú halálát úgynevezett száraz fulladás okozta. Állításuk szerint a boncolás kimutatta, hogy a kisfiút sokkhatás érte, megsérült a nyálkahátyája és leállt a szíve, de a rendőrség még nem erősítette meg az információt.

Másodlagos fulladás - mi az?
A másodlagos fulladás, azon belül is a száraz fulladás különösen gyerekeknél fordulhat elő, amikor strandolás, úszás során víz kerül a légutakba, amitől a gége begörcsöl, de nem látszik azonnal, hogy baj van - a tünetek a vízből való kikerülés után jelentkeznek.

A száraz fulladás tünetei:
- köhögés
- légzési nehézségek
- extrém fáradtság, kimerültség
- megváltozott viselkedés, feledékenység, ingerlékenység
- hányás

Ilyenkor mindenképpen orvoshoz kell vinni a gyermeket, aki megfigyelés alatt tartja, amíg meg nem bizonyosodik róla, hogy tiszták a légutak és normális a vér oxigénszintje.

Létezik nedves fulladás is, ami ugyancsak másodlagos fulladás: ebben az esetben a tüdőbe kerül a víz, ami ott ödémát okoz - a tüdő folyadékot termel és lényegében ez okozza a halált. A tünetek hasonlóak a száraz fulladáshoz, de itt kicsit később jelentkeznek, a víznyelés után 1-24 órán belül.

Forrás: ujszo.com, infoesztergom.hu, webmd.com

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2016.06.27