Friss információk a megerőszakolt kétéves kislány ügyében

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Friss információk a megerőszakolt kétéves kislány ügyében Június végén megdöbbentő hír rázta meg az országot: egy kétéves kislányt erőszakoltak meg Budapest 6. kerületében. A rendőrség ismeretlen tettes ellen indított nyomozást szexuális erőszak bűntettében - most újabb információk láttak napvilágot az ügyben. Az elmúlt napokban mindenki arra várt, hogy a technika végre tisztázza, ki erőszakolta majdnem halálra a kétéves kislányt, akinek a budapesti 6. kerületben küzdöttek az életéért az orvosok. A rendőrség mindenkitől nyálmintát vett, aki csak kapcsolatba kerülhetet a kislánnyal, hogy a DNS segítségével derüljön ki a tettes személye.

Új információk a megerőszakolt kislány ügyében - frissítve július 7-én
Egyelőre még mindig nem tudni, hogy ki követhette el a szörnyű tettet - a Velvet értesülései szerint a BRFK ismeretlen tettes ellen indított eljárást szexuális erőszak bűntettében, de még senkit nem hallgattak meg az ügyben, és mivel a nyomozás folyamatban van, nem adnak ki több tájékoztatást.

Ugyancsak a Velvet járt utána annak, milyen körülmények között élt a gyermek 20 éves anyja. Mint tudomásukra jutott, egy Lehel téri gangos házban lakik élettársával, gyerekeivel és élettársa anyjával, valamint annak gyerekeivel. Azaz 8 ember a 30 négyzetméteren. A kétéves kislány anyja a szomszédok szerint akkor csúszott le, amikor tavaly télen elveszítette 40 éves élettársát, és egyedül maradt a két kicsi gyerekükkel. Ezt követően a bulikba és az alkoholba menekült, mígnem összejött a szomszéd család 18 éves fiával.

A második emeleti szociális lakásból aztán a gyerekekkel átköltözött új barátja másfél szobás lakásába - más lehetősége nem is nagyon volt, mert a lakók úgy tudják, a nőt kitették az önkormányzati lakásból, így vagy hozzájuk, vagy az utcára ment. Állítólag a gyerekeit minden nap egy közeli gyermekotthonba vitte - ahonnan június 29-én már nem is vihette haza őket. Feltehetően ekkor vették észre a kétéves kislányon az erőszak nyomait.

A rendőrség június 28-án délután jelent meg a lakásban és éjjel 1-ig ott helyszíneltek - hogy pontosan mit találtak, arról nem adtak bővebb információt.

A Blikk legfrissebb információi szerint a kislány méhét is el kellett távolítania az orvosoknak - feltételezik, hogy az erőszakoló valamilyen eszközt használt a tettéhez, amivel a súlyos sérüléseket okozta.

Nem pedofilia, hanem személyes bosszú állhat az ügy hátterében
Mint az a korábbi híradásokból ismert: az orvosok egész éjjel küzdöttek a kedden vagy szerdán megerőszakolt kislány életéért Budapest 6. kerületében. A kórház értesítette a nyomozókat, hogy a sérülések szexuális erőszakra utalnak. A kisgyermek ellen elkövetett kegyetlen bűncselekmény még a rendőrőket is elborzasztotta. A sajtóban megszólaló szakértők véleménye szerint a beteg elméjű elkövető nem pedofil volt, hanem az anyán akarhatott személyes bosszút állni, hozzátéve, hogy ilyen esetben a tettest rokonok, közeli ismerősök között kell keresni. Facsarné Werner Mária igazságügyi szakértő a HVG-nek így fogalmazott: aki képes ilyenre, az megakadt a pszichoszexuális fejlődésben.
A durva sérüléseket okozó felnőtt elkövetőnek tudnia kellett volna , hogy a kisgyerek egy ilyen erőszakos bántalmazásba bele is halhat.

Belső szervi sérülések, meddőség és egy életen át tartó trauma lehet a következmény a gyermeknőgyógyász szerint
Dr. Demjén László szülész-nőgyógyász, gyermeknőgyógyász szakorvos a 24.hu-nak korábban elmondta: minél kisebb gyermeket érint az erőszak, annál valószínűbb, hogy súlyos, maradandó károsodásokkal kell számolni. Egy kétéves gyermek teste egy ekkora fizikai traumát nehezen vagy alig képes elviselni. A különböző hámsérülések és berepedések mellett – az erőbehatástól függően – megsérülhetnek a belső szervek, a kismedence, a húgycső, a hüvely, a végbél, illetve a méh és a petefészkek is. A kiskorban elszenvedett nemi erőszak következménye lésőbb széklettartási problémákat, meddőséget, kismedencei komplikációkat eredményezhetnek, nem beszélve a súlyos pszichés, lelki problémákról.

Ügyvédi vélemény: az elkövető akár 22 és fél év börtönbüntetést is kaphat
Dr. Magyar György ügyvéd az esettel kapcsolatban a hírportálnak elmondta, hogy a hatályos Btk. szerint 5-15 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető az, aki 12 éven aluli személy sérelmére követ el szexuális erőszakot, további minősítő körülmény, ha az elkövető a sértett hozzátartozója, nevelője. Továbbá vizsgálni kell azt is, hogy a kislány milyen fizikai sérüléseket szenvedett, mert a szexuális erőszakon túl az elkövetőnek ezekért is felelnie kell.
Amennyiben az erőszak során szerzett sérülései életveszélyes állapotot idéztek elő, azért a törvény önmagában 2-8 évig terjedő szabadságvesztés kiszabását teszi lehetővé.
A halmazati szabályok alapján, ha ebben a két bűncselekményben bűnösnek mondanák ki az elkövetőt, akár 22 és fél év szabadságvesztés is kiszabható lenne vele szemben.

Forrás: blikk.hu, HVG, 24.hu, Velvet
Fotó (csak illusztráció): Pixabay

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2016.07.07