Ez a minimum összeg, amibe az iskolakezdés kerül egy felmérés szerint - Mennyit költenek a magyar családok tanszerre, táskára?

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Ez a minimum összeg, amibe az iskolakezdés kerül egy felmérés szerint - Mennyit költenek a magyar családok tanszerre, táskára? A legtöbb szülő már augusztus elején megkezdi gyermeke iskolakezdéséhez szükséges tanszerek, iskolatáskák, ruházat beszerzését. Egy online kutatás arra kereste a választ, hogy az idén mennyit költenek a szülők az iskolakezdésre. Az iskolakezdés legalább 15 ezer forintba kerül a magyar családoknak, a legtöbben már augusztus elején elkezdik a szükséges eszközök beszerzését - derül ki egy játékkereskedelemmel foglalkozó cég legfrissebb felméréséből, amelyet 2016. augusztus 8-án, kedden juttattak el az MTI-nek.

Ez a minimum összeg, amibe az iskolakezdés kerül egy felmérés szerint - Mennyit költenek a magyar családok tanszerre, táskára?
A közelgő iskolakezdésre készülnek a magyar családok


Legalább 10-20 ezer forintot költ egy család a gyerek iskolakezdésére
Az online kutatás során több mint 1100 hat és tizennégy év közötti gyermekkel rendelkező szülőt kérdeztek meg.
A válaszok alapján az iskolakezdéshez kapcsolódó vásárlások alkalmával egy család egy gyermekre átlagosan 10 és 20 ezer forint közötti összeget költ el a nyáron, ha új iskolatáskára is szükség van, ez akár duplájára is nőhet.

Milyen összegű iskolatáskákat keresnek a szülők általában?
A legtöbben a 10-15 ezres és a 15 ezer forint feletti táskákat keresik. A kezdeti kiadásokat csökkenti, hogy az alsó tagozatos tanulók ingyen juthatnak hozzá a tankönyvekhez.
Felsőbb osztályokban idén a családok negyede nem cseréli le gyermeke meglévő iskolatáskáját, minden második szülő pedig 5 és 15 ezer forint között áldoz egy újra.

Az őszi iskolakezdés előtt 10-30 százalékkal nő meg a havi kiadás
A tanszerek beszerzése a megkérdezettek közel 75 százaléka szerint az édesanyák feladata, akik előnyben részesítik a személyes vásárlást (60 százalék), az online és a bolti vásárlás kombinációját pedig 30 százalék választja.
A játékáruház adatai szerint az elmúlt év hasonló időszakához képest a mobileszközről - tabletről vagy okostelefonról - érkező forgalom közel 10 százalékkal nőtt idén.

Az iskolakezdési támogatást alapvető fontosságúnak nevezték a megkérdezettek, mert a családok több mint felénél ilyenkor 10-30 százalékkal nőnek a havi kiadások, minden 5. szülőnél pedig 30-50 százalékkal is emelkedhet a havi költségvetés a tanévre való felkészüléssel.

MTI 2016. augusztus 9.
Fotó: Pixabay

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2016.08.10