Álmában elhunyt egy három hónapos kislány Pécelen - Egy órán át küzdöttek a mentősök az életéért

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Álmában elhunyt egy három hónapos kislány Pécelen - Egy órán át küzdöttek a mentősök az életéért Borzalmas tragédiát élt át a péceli család, aki három hónapos csecsemőjét veszítette el. Az anyuka mindent a megszokottak szerint tett, amikor arra lett figyelmes, hogy a baba délután tovább alszik a kiságyban, mint ahogy szokott... A bölcsőhalál körülményeit a rendőrség jelenleg is vizsgálja. Borzalmas tragédiát élt át egy péceli család – írja a Blikk.

Az anyuka a három hónapos kisbabáját délután lefektette, majd rendrakáshoz kezdett a lakásban - nem is sejtve, hogy hamarosan családi tragédia közeleg.
Egy idő után az édesanyának feltűnt, hogy a baba tovább alszik a megszokottnál, ezért felment az emeletre, hogy megnézze a kisbabát.

Ekkor történt meg az, ami minden kisbabás szülő rémálma, az anyuka észrevette, hogy a kicsi már nem lélegzik. Az édesanya magatehetetlenül rohant az egészségügyben jártas szomszédjához, aki szívmasszázst, újraélesztést alkalmazott - de hiába. A mentősök hamar a helyszínre érkeztek, és egy órán át küzdöttek a baba életéért, de sajnos nem tudták már megmenteni a babát.

A kislány a család első babája volt, és valósággal rajongtak érte. A szülők magukba temetkeztek, a szomszédok is értetlenül állnak a tragédia előtt. Egyes vélemények szerint a kisbaba hason fekve bukott, az mehetett az orrába és szájába, ami elzárta a légutakat.

...

A hirtelen csecsemőhalálnak pontos oka nem ismert, több minden miatt is bekövetkezhet - mire kell figyelni a baba altatásakor? »»

Ha leáll a csecsemő légzése és szívmozgása, akkor azonnal tudni kell cselekedni. Az időben megkezdett újraélesztéssel ugyanis megsokszorozható a túlélés esélye. Olvasd el korábbi cikkünket, hogy tisztában legyél az újraélesztés menetével babáknál, kisgyermekeknél. Ezt kell tenned, ha leáll a gyermek légzése! Lépésről lépésre útmutató »»

A fotó csak illusztráció (forrás: Pixabay)
Forrás: Blikk


Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2016.09.30