Betört a csecsemő koponyája, mert leesett a kórházi ágyról Miskolcon - Az anyja szoptatás közben aludt el

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Betört a csecsemő koponyája, mert leesett a kórházi ágyról Miskolcon - Az anyja szoptatás közben aludt el Betört a koponyája egy újszülöttnek, miután születése után néhány órával az édesanyja ágyából a padlóra esett a miskolci kórházban. Az ügyben most hoztak ítéletet. Betört a koponyája egy újszülöttnek, miután születése után néhány órával az édesanyja ágyából a padlóra esett a miskolci kórházban. Az ügyben most hoztak ítéletet.

Az eset miatt a nőt a Miskolci Törvényszék október 18-án életveszélyt okozó, gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés miatt másfél év fogházbüntetésre ítélte, amit két évre felfüggesztett, értesült a Velvet. A bíróságnál enyhítő körülménynek számított, hogy az anya büntetlen előéletű és hogy négy gyermeket nevel, akik közül az egyik tartósan beteg, nyilatkozta Barkó Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség szóvivője.

Elaludt szoptatás közben
Mint a vádiratból kiderült, az anya kivette a az ágy végében álló rácsos ágyból a gyermekét, majd - valószínűleg a szülés fáradalmaitól - elaludt szoptatás közben. Csak arra ébredt fel, hogy gyermeke a földön fekszik és sír. Erre gyorsan felkapta a földről a kis csecsemőt, ellenőrizte, van-e rajta sérülés, majd megnyugtatta, tisztába tette és maga mellé vette az ágyba.

Nem kért segítséget
Bár szobatársai győzködték, lehet, hogy a babának agyrázkódása van, ezért szólnia kellene a nővéreknek, de az anya ezt nem akarta, mert úgy vélte, ő már ellenőrizte a kicsit, és nem látott rajta komoly sérülést, derül ki a vádiratból. Még akkor sem szólt, amikor a gyereksírásra az éjszakai nővér bement a szobába, és rákérdezett, mi történt az újszülöttel. Ám amikor a kisgyermek feje bedagadt, megijedt és jelezte a nővéreknek - azt állítván, véletlen verte be a baba a fejét az ágytámlába. Az orvosi vizsgálat derített arra fényt, hogy a kisbaba súlyos koponyasérülést szenvedett.

Szerencsére a kislány felépült a sérüléseiből és azóta jól van, édesanyja pedig rendszeresen hordja orvosi ellenőrzésekre is.

Az ügy vizsgálata közben nem merült fel, hogy a kórházi dolgozók hibája lett volna, ami történt, így nem vizsgálták a kórház felelősségét.

Forrás: Velvet

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2016.10.20