Csodálatos történet a szülőszobáról: a kisbaba, aki kétszer született meg - Fotók!

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Csodálatos történet a szülőszobáról: a kisbaba, aki kétszer született meg - Fotók! Orvosi csoda történt: egy baba kétszer jött világra! A szenzációs eset Texasban történt. Az életveszélyes műtéten átesett baba és a mama azóta jól vannak, amit a cikkben látható képek is jól bizonyítanak. Orvosi csoda történt Texasban: egy baba kétszer jött világra! És hogyan lehetséges ez a szenzációs orvosi bravúr? Úgy, hogy a texasi anyuka méhéből először kiemelték a magzatát, hogy el tudjanak a babáról távolítani egy daganatot, majd a műtét után újra visszahelyezték az anyaméhbe a babát!
A magzat szerencsésen túlélte a műtétet, másodszor is világra jött, és ma már egészséges kislányként növekedik tovább.


Margaret Boemer a föld felett lebegett két méterrel, amikor megtudta, hogy ikrekkel várandós. Aztán jött a drámai változás, az egyik baba elhalt. Egyik sokkból a másikba esett a texasi kismama, amikor a várandósságának 16. hetében kiderült, hogy egy daganat miatt műteni kell őt. A műtét végül sikeresen lezajlott, és a babát LynLee-nek nevezték el - írja a CNN.

Csodálatos történet a szülőszobáról: a kisbaba, aki kétszer született meg - Fotók!


Ritka daganatfajta növekedett a magzaton
A daganatot egy rutinszerű ultrahang vizsgálaton fedezték fel, és hamarosan megállapították, hogy sacrococcygeális teratómáról van szó. Ez egy meglehetősen ritka daganatfajta, amelyre jellemző, hogy a terhesség alatt a magzat farkcsontján alakul ki.

Az esetek felében a magzat jól viseli a daganatot, és csak a megszületés után műtik le a kisbabáról, illetve az esetek másik felében hasonlóan, mint történt ez Margarettéknél is, a tumort a várandósság idején távolítják el, amely jelentős rizikóval jár.

Az orvosok az tanácsolták a kismamának, hogy szakítassa meg a terhességét
A legtöbb orvos azt tanácsolta a texasi kismamának, hogy szakítassa meg a terhességét. De Darell Cass, a magzatközpont igazgatója ugyanakkor felvázolta a műtét lehetőségét is a kismamának, hozzátéve, hogy a magzat megmentésére csak kevés esély mutatkozik.

A kismama és az orvosai mérlegelve a lehetőségeket végül az operáció mellett döntöttek.

- Miután az orvosok megnézték az ultrahangfelvételt, közölték velünk, hogy valami nagy baj van a kisbabánkkal, hogy sacrococcygeális teratómában szenved. Egyszerre sokkolt és ijesztett meg bennünket a tény, hogy a babát műteni kell. Nem tudtuk, hogy ez a kimondhatatlan nevű betegség mit jelent, illetve hogy milyen következményekkel számolhatunk a műtét után - meséli Margaret.

Csodálatos történet a szülőszobáról: a kisbaba, aki kétszer született meg - Fotók!

A daganat már nagyobb volt, mint a magzat
A magzat a műtét során teljesen kikerült az anyaméhből, a magzatvíz is teljesen elfolyt. Ekkor jól látszódott, hogy a daganat már nagyobb volt, mint a magzat. A daganat nagy részét eltávolították, a magzatot ezt követően visszahelyezték a méhbe, majd a méhen ejtett hosszú vágást összevarrták.

A baba másodszor is világra jött
Margaret a várandósság hátralévő részét teljes ágynyugalomban töltötte. Miután a 36. héten, császármetszéssel, másodszor is megszületett a baba, azonnal az intenzív osztályra vitték, ahol eltávolították a daganat maradékát, amihez az első műtét során nem fértek hozzá, illetve ami újra fejlődőben volt.

Ma Margaret boldog háromgyerekes édesanya - a most már négy hónapos kislány két nagyobb nővérével, Emeryvel és Annabell-lel otthoni környezetben cseperedik, anyukája pedig csak így gondol a történtetekre: „Ez a csodálatos látvány mindent fájdalmat megért”.

Csodálatos történet a szülőszobáról: a kisbaba, aki kétszer született meg - Fotók!

Fotók: Facebook, Twitter
Forrás: Külföld / CNN, rosenheim24, t-online

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2016.10.24